Alvás helyett jót borzonghat

Kísértethotelek, St Antoine
Vágólapra másolva!
Mutatunk hét kísértetjárta hotelt, ahová halloweenkor elutazhat. Bűnök és titkok a szállodák falai között.
Vágólapra másolva!

Közeledik a halloween, amely egy ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep. Elsősorban az angolszász országokban tartják meg október 31. éjszakáján, bár mára már az egész világon elterjedt. A Trivago.hu szálláskereső weboldal erre az alkalomra összegyűjtött hét olyan szállodát, ahol a rejtélyes történetek már évtizedek óta vonzzák és egyben halálra rémítik a vendégeket. Aki szobát szeretne foglalni, annak érdemes tudni: a nyugodt éjszakai alvás nem garantált.

Villa Saint Antoine (Clisson, Franciaország)

Forrás: Trivago.hu

Az ódon kastélyokat mindig egyfajta kísérteties hangulat lengi körül. Ez alól a Villa Saint Antoine szomszédságában álló Château de Tiffauges középkori épülete sem kivétel. Arról híres, hogy a 15. században otthont adott Gilles de Rais hírhedt sorozatgyilkosnak. De Rais francia nemes, a francia hadsereg főtisztje volt, aki démonokat idézett meg a kastélyban, és becslések szerint körülbelül száz gyermeket kínzott és ölt meg. 1440-ben bűneiért felakasztották. Az ő karaktere adta az ihletet a Kékszakáll-mítoszhoz, amely Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operájának alapja.

The Langham Hotel (London, Nagy Britannia)

Forrás: Trivago.hu

Az 1865-ben megnyílt szálloda London legrégebbi Grand Hotelje. Az épületet, melynek története 1797-ig nyúlik vissza, a legenda szerint állítólag nem kevesebb, mint hét szellem lakja. A leghátborzongatóbb történet minden bizonnyal a Doktor nevű kísértethez kötődik, amelyről azt tartják, hogy a hotelben töltött nászútjukon megölte feleségét, majd magával is végzett. A vállalkozó szellemű vendégek saját felelősségre külön kérhetik a legrémisztőbb élményt ígérő 333-as szobát.

Dr Holms Hotel (Geilo, Norvégia)

Forrás: Trivago.hu

A norvég szálloda csodás kilátással, wellness-szolgáltatások tömkelegével, főzőtanfolyammal várja a vendégeket – és egy hátborzongató történettel. 1926-ban egy fiatal nő és párja a nászútjukat töltötték a hotelben. A férfi egyik este eltűnt az esti táncpartiról, majd kis idővel később az újdonsült felesége egy másik nővel az ágyban talált rá. Háromnapos hiábavaló keresés után az elkeseredett feleséget a padláson felakasztva találták. Szelleme állítólag a padláshoz közeli 320-as szobában kísért; sok vendég számolt már be egy csinos, báli ruhába öltözött nő jelenlétéről.

The Stanley Hotel (Colorado, USA)

Forrás: Trivago.hu/©Scott Dressel-Martin/Scott Dressel-Martin

A Sziklás-hegységben található szálloda neve jól ismert a horrorrajongók körében. Stephen King a 217-es szobában kapott ihletet Ragyogás című regényéhez, melyből később filmet is forgattak. A Stanley 1909-ben nyitotta meg kapuit, és azóta a világ egyik legismertebb kísértetjárta szálláshelyévé vált. Hírnevét az ott tartózkodó vendégek is erősítik, akik rejtélyes körülmények között eltűnt tárgyakról, maguktól mozgó bútorokról számolnak be. A Stanley szerepelt már a Most Haunted című, paranormális jelenségekkel foglalkozó televíziós műsorban, emellett a helyszínen túrát is szerveznek a kísérteties történések bemutatására.

Hotel del Coronado (Kalifornia, USA)

Forrás: Trivago.hu

A viktoriánus épületet Amerika egyik legszebb tengerparti üdülőhelyeként tartják számon, ám az elegáns felszín alatt egy dermesztő történet rejtőzik. 1892-ben egy gyönyörű fiatal nő, Kate Morgan – akit a férje elhagyott,miután teherbe esett – bejelentkezett a 3312-es szobába, és a történet szerint azóta sem hagyta el a szállodát. Négy nappal később ugyanis vásárolt egy pisztolyt a városban, és a hotel előtt, a parton agyonlőtte magát. Szobájában egy flakon kinint találtak, amivel a terhességét akarta megszakítani. Azóta a szálloda személyzete furcsa történésekről számol be a 3312-es szobában.

Contele Vladimir Hotel (Brassó, Románia)

Forrás: Trivago.hu

Ennek a szállodának még a neve is hátborzongató. A Contele Vladimir Erdélyben, a törcsvári kastély lábánál fekszik, amely nemcsak arról híres, hogy ihletet adott az irodalom legvérszomjasabb vámpírjához, de sok legendás uralkodó otthonaként is szolgált. A leghírhedtebb közülük III. Vlad havasalföldi fejedelem, aki felnyársalta áldozatait, és különös kegyetlenséggel végzett ki becslések szerint több tízezer embert.

Relais Castello Bevilacqua Hotel (Bevilacqua, Olaszország)

Forrás: Trivago.hu/Lavoro

Ez a 14. századi kastély az olaszországi Verona megye szívében fekszik. Ma egy romantikus, négycsillagos luxushotelnek ad otthont, amely antik bútorokkal, történelmi festményekkel, csodás csillárokkal őrzi középkori báját. A legenda szerint azonban egy 1884-ben pusztító tűz óta egy korábbi uralkodó, Guglielmo Bevilacqua szelleme kísért az ódon falak között.