A betonnak fújta a repülő a strandoló nőt

Elfújta a repülőgép
Elfújta a repülőgép
Vágólapra másolva!
Saint Martin repülőtere az egyik legdurvább a világon, a turisták pedig a csodájára járnak.
Vágólapra másolva!

Saint Martin (franciául: Saint-Martin, hollandul Sint Maarten) egy sziget a Karib-tengeren, Puerto Ricótól mintegy 300 km-re keletre. A 87 km²-es sziget területe 1648 óta megoszlik Franciaország és Hollandia között.

Az üdülősziget egyik nevezetessége a Princess Juliana Nemzetközi Repülőtér, amelyet a világ egyik legfélelmetesebb légikikötőjének tartanak. A leszállópálya mindössze 2349 méter hosszú, és szinte közvetlenül a tengerparton kezdődik.

Strand a reptértől pár méterre

A pálya előtt van a világ talán legfurcsább strandja, a Maho Beach. A strandolóknak itt két különleges élményben lehet részük. Egyrészt, amikor egy hatalmas utasszállító érkezik, akkor alig pár méterről láthatják a leszálló repülő hasát.

A másik kedvelt időtöltésük az ott napozóknak, hogy amikor felszáll egy óriás gép, akkor a turbina mögé állnak, hogy kipróbálják az általa keltett szélvihart. Az okosabbak a strand homokjában teszik ezt. Az alábbi felvételen az egyik lány nem volt ilyen óvatos, és a reptér kerítésébe próbált kapaszkodni. A szél azonban elfújta, ő pedig az elválasztó út padkájába csapódott.

A világ legveszélyesebb repülőtereiről itt találja korábbi összeállításunkat.