Lyukat ütött a madár a repülőgép szárnyán

madárral ütközött
A Southwest Airlines Boeing 737-700-osa ütközött a madárral (A kép illusztráció)
Vágólapra másolva!
A Southwest Airlines San Antonióból Baltimore-ba tartó Boeing 737-700-os gépe 142 utassal és ötfős legénységgel a fedélzetén kényszerleszállást hajtott végre, miután egy madár átlyukasztotta a repülő egyik szárnyát.
Vágólapra másolva!

A Baltimore Repülőtértől dél-keletre fekvő Anne Arundel megye fölött haladtak, amikor madár csapódott a gépnek. Szemtanúk szerint a földről is látszott, hogy lángok csaptak ki a gépből, és a hajtómű furcsa hangokat produkált.

A repülőgépek fel- és leszállás közben átrepülnek egy „madárzónán” Forrás: Flickr/john shortland

"A házam ijesztően morajlott és rázkódott. A repülőgép alacsonyan szállt, és lángok csaptak ki az oldalán. Olyan hörgő hangokat adott ki, mint egy versenyautó” – nyilatkozta egy marylandi lakos.

A gépen pánik tört ki, a pilóta azonnali leszállási engedélyt kért, és végül incidens nélkül landolt a 28-as leszállópályán, ahol már tűzoltók és mentők álltak készenlétben.

A Southwest Airlines Boeing 737-700-osa ütközött a madárral (A kép illusztráció) Forrás: Flickr/Aero Icarus

A légitársaság megerősítette a madárral való ütközést, a gépet kivonták a forgalomból. Az egyik utas, Antonio Wolff, aki az ablak mellett ült, látta, hogy a madár lyukat ütött a szárnyba, és erről felvételt is készített, amelyet megosztott a Twitteren.