A jobboldali külső futómű nélkül landoló gép visszapattant a földet érés után. A manőver sikeres volt.

A Virgin Atlantic Boeing 747-400-as típusú repülőgépe Las Vegasba indult volna a londoni Gatwick repülőtérről 447 utassal és 15 fős személyzettel a fedélzetén, ám a felszállás után nem sokkal a pilóták a négy fő futómű egyikének - a jobboldali külsőnek - a meghibásodását észlelték. A gép csaknem négy órán át körözött. Eközben a pilóták egyrészt üzemanyagot engedtek ki a repülőgépből a megfelelő leszállási súly elérése végett, másrészt különböző manőverekkel megpróbálták a félig behúzott állapotban megrekedt futóművet teljesen kiengedni.

Miután ez nem sikerült, a működőképes másik három fő futóművel baj nélkül leszálltak. Az incidens során sérülés nem történt; az óriásgépet a három működő futómű - a két törzsfutó, illetve a baloldali szárnytőben elhelyezett futómű - kissé jobbra dőlő helyzetben ugyan, de megtartotta.

A repülőgépről az utasok a tűzoltóság mentőjárműveinek lépcsőin távoztak, az önműködően felfúvódó vészcsúszdákat nem kellett kinyitni, mert tűz nem ütött ki. A Boeing jobboldali külső hajtóműve csaknem érintette a talajt, de végül nem ért le a földre leszállás közben és a megállás után sem.

Az utasok arról számoltak be, hogy a kényszerleszállás előtt a személyzet utasítására vészhelyzeti testtartást kellett felvenniük. A gépről távozók a BBC-nek nyilatkozva kivétel nélkül dicsérték a pilóták és a kabinszemélyzet teljesítményét.

Késések voltak

A repülőgép hétfő estig Gatwick egyetlen kifutópályáján vesztegelt, így a repülőtér járatokat sem fogadni, sem indítani nem tudott. A beérkező járatokat London másik négy nemzetközi repülőterére irányították át, ám Gatwick felszálló forgalma teljesen leállt. Az easyJet budapesti gépe, amelynek a menetrend alapján helyi idő szerint 16 órakor - közép-európai idő szerint 17 órakor - kellett volna elindulnia, végül 3 óra 40 perces késéssel, közép-európai idő szerint 20:40-kor szállt fel.