Mindennap más kontinensen futja le a maratont

Rob Bell fut
Vágólapra másolva!
Rob Bell öt társával egy hét alatt közel 300 kilométert tervez lefutni. Az Antarktisztól Ausztráliáig terjedő kihívásban mindennap másik kontinensen futják le a 42 kilométert. Kezdeményezésük célja, hogy fogyatékkal élő fiatalokat segítsenek, lehetőséget biztosítsanak számukra a sportolásra.
Vágólapra másolva!

Rob Bellt, a Travel Channel tévécsatorna egyik műsorvezetőjét a magyar nézők is ismerhetik az "Ember a világ ellen" (Man Vs Word ) és a "Titkok és rejtélyek" (Secrets and Mysteries) sorozatokból, de most egy új oldaláról mutatkozik be. Öt jó barátjával, köztük az atléta Gareth Williamsszel hét nap alatt hét maratont futnak le hét kontinensen.

Január 19-én az Antarktiszon, másnap Dél-Amerikában Punta Arenasban, 21-én az észak-amerikai Houstonban, 22-én Európába érkezve Londonban futnak, majd Afrikában Kairó, és Ázsiában Szingapúr következik, végül Ausztráliában, Sydney-ben fejezik be a kihívást. Bellék hónapok óta speciális fizikai és mentális edzésekkel készülnek a megmérettetésre, az azonban újdonság lesz számukra, hogy az egyes távok között szinte csak annyit pihennek, amennyit a repülőn alszanak.

Rob Bell kemény kihívás előtt áll Forrás: Travel Channel

Sir Ranulph Fiennes angol felfedező, aki 2003-ban 59 évesen elsőként teljesített hasonló programot, utólag azt mondta: "Visszatekintve nem vágtam volna bele. Meg nem csinálnám még egyszer!"

Jótékonysági célok

Bellék a saját finanszírozású kezdeményezéssel jótékony célt szolgálnak, két alapítványnak gyűjtenek pénzt. A brit KEEN London fogyatékos gyerekek sportolását támogatja, az ausztrál John Maclean Foundation (JMF) szervezet tolószékes fiataloknak segít, hogy a rendszeres mozgás a mindennapi életük része legyen.