Egy dubaji fejlesztőcsapat olyan internetes, ingyenesen elérhető virtuális túrát készített, amelynek segítségével bárki otthonából járhatja körbe a közel-keleti város felhőkarcolóit, fényűző hoteljeit és más nevezetességeit.

A dubaji fejlesztők által indított internetes weblap tucatnyi látványosság interaktív körbejárását teszi lehetővé, a túra állomásai között van a sivatagi metropolisz mesterséges Pálma-szigete, valamint segítségével megtapasztalható a világ legmagasabb felhőkarcolója, a Burdzs Kalifa tetejéről kínálkozó kilátás is.

A Dubai360 elnevezésű weblap 18 hónapos munka eredménye, a fejlesztést az emírségek kormánya támogatta. A fejlesztőcsapat elmondása szerint mintegy 1300 panorámafotót és videót használtak fel a weblap elkészítéséhez. A tervek szerint a város növekedésével összhangban a virtuális túrát kínáló weblap is folyamatosan bővülni fog.

A képre kattintva megnyílik az interaktív weboldalForrás: Dubai360.com

A weblapon lehet zoomolni, forogni, ide-oda ugrálni az egyes nevezetességek között, amelyekről egy kis ablakban szöveges információt is adnak angolul. A bal felső sarokban lévő ikonokra kattintva a nevezetességek térképen is elhelyezetők, mellette pedig a témához kapcsolódó egyéb látványosságok közül lehet válogatni.

Dubajról a legutóbbi élménybeszámolónkat itt olvashatja.