Budapesti lett a legjobb hotel Európában

2015.01.21. 11:10

A TripAdvisor legújabb ranglistája más meglepetéseket is tartalmaz. A legjobb hotel például a Maldív-szigeteken található.

A Four Seasons Hotel Gresham Palace lett a legjobb európai hotel a TripAdvisor 2015-ös ranglistáján. A világ egyik legnépszerűbb utazási oldalán a szállodákat a felhasználók értékelése alapján rangsorolják. Az oldalt havonta 315 millióan látogatják, és több mint 200 millió értékelést osztottak meg már rajta.

A Four Seasons Hotel Gresham Palace olyan szállodákat előzött meg Európában, mint az ausztriai Tuxban lévő Hotel Alpin Spa Tuxerhof, az olaszországi Riccionéban lévő Hotel Belvedere, valamint a portugáliai Quinta do Lagóban működő Four Seasons Country Club. Az európai top 25-ben mindössze öt hotel szerepel a rendszerváltó országok szállodái közül.

A Four Seasons Hotel Gresham Palace esti kivilágításbanForrás: Photononstop/Emilie Chaix

Az európai első helyezés a világranglistán a negyedikre volt elegendő a Four Seasons Hotel Gresham Palace számára. Ezt a listát egy maldív-szigeteki szálloda vezeti, a Lankanfushi n lévő Gili Lankanfushi Maldives, amelyet a Costa Rica-i La Fortuna de San Carlosban található Nayara Hotel, Spa & Gardens, valamint a kambodzsai Siem Reapben működő Shinta Mani Club Siem Reap követ.

Kevés a vidéki szálloda

A magyar listát értelemszerűen a Four Seasons Hotel Gresham Palace vezeti, mögötte a szintén budapesti Hotel Palazzo Zichy és az Iberostar Grand Hotel Budapest található. Az első huszonötben mindössze három vidéki szálloda szerepel: a mátraházai The Residence Ozon Conference & Wellness Hotel, a szegedi Art Hotel Szeged és a kecskeméti Four Points by Sheraton Kecskemet Hotel & Conference Center.