Két napig volt derékig a hóban, de túlélte

Síelők Les Diablerets pályáin
Síelők Les Diablerets pályáin (képünk illusztráció)
Vágólapra másolva!
Csodával határos módon élve került elő Svájcban egy, a kijelölt pályát elhagyó amerikai síelő, aki több mint 48 órát töltött derékig a hóba temetve.
Vágólapra másolva!

A vasárnap eltűnt és két nap után megtalált 19 éves egyetemista erősen legyengülve és kihűlve került kórházba az ország nyugati részén fekvő Vaud kantonban, de állapota nem életveszélyes.

A Les Diablerets-i síparadicsomban üdülő férfi szándékosan letért a kijelölt sípályáról, hogy szabad stílusban csússzon le a hegyről. Menet közben azonban eltévedt, egyik síléce is eltört, majd az utat fél lábbal folytatva még egy vízfolyásba is beleesett, végül bennrekedt a vastag hóban.

Síelők Les Diablerets pályáján (képünk illusztráció) Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Az elkódorgott síelő több mint két teljes napot vészelt át derékig a hóba süppedve, csuromvizesen, kimerülten és viharos időjárást átélve - közölte szerdán a rendőrség. Eszméleténél volt, amikor száz méterre egy országút fölött rátaláltak. A rendőrség szerint elég jól fel volt öltözve, de nem volt nála semmi olyan felszerelés, amely elengedhetetlen a pályán kívüli síeléshez.