Így néz ki élesben egy repülő vészkiürítése

2015.03.05. 10:21

Az American Airlines gépének fedélzetén füst volt, amikor Denverben leszállt. Nem történt nagyobb sérülés.

Az American Airlines Airbus A321 típusú gépe az észak-karolinai Charlotte-ból repült a coloradói Denverbe. A US Airways által üzemeltetett járat már leszállt a repülőtérre, és a betonon gurult, amikor füst töltötte meg az utasteret.

A járat útvonala a Flight Aware oldalánForrás: Flight Aware

A pilóta azonnal a kiürítés mellett döntött, így kinyitották a vészcsúszdákat, és a 158 utas, valamint a hatfős személyzet azon keresztül hagyta el a repülőt. A betonról buszokkal vitték őket a terminálba – írja a Fox News.

Nem történt komoly sérülés

Egyelőre nem tudni, mi okozta a füstöt, mert tüzet nem találtak a repülőgépen. A vizsgálat folytatódik. Az incidensben az eddigi információk alapján mindössze egy utas sérült meg könnyebben.

Az utasok elmondása szerint az evakuálás nyugodtan történet. Olyan szagot éreztek a fedélzeten, mint amilyen egy autó vészfékezésekor érezhető, és enyhe füst töltötte be az utasteret. Amikor elrendelték a kiürítést, mindenkinek gyorsan el kellett hagynia fedélzetet, a csomagjaikat nem vihették magukkal. A betonon körülbelül húsz percet kellett várniuk, amíg a busz értük jött, a csomagjaikhoz pedig csak két óra múlva jutottak hozzá.