Pánik az Air Europa járatán

Air Europa Boeing 737
Vágólapra másolva!
Már a felszálláskor lehetett érezni a furcsa szagot, amitől később tíz utas el is ájult.
Vágólapra másolva!

Komoly riadalmat keltett egy erős szag Air Europa légitársaság Barcelonából Tel-Avivba tartó járatán. A Boeing 737-es repülőgépen körülbelül 200 utas utazott, akik már akkor megérezték a furcsa szagot, amikor a pilóta felszállás előtt beindította a hajtóműveket.

Többen panaszkodtak a légiutas-kísérőknél. akik csak annyit hajtogattak, hogy minden rendben lesz, és nem kell aggódni. Egy órával később, amikor az első utasok kezdték elveszíteni az eszméletüket, már pánik tört ki. Összesen tíz utas ájult el a gáztól a négyórás út során – írja a Daily Mail.

Hisztérikus személyzet

Az egyik utas a földet érés után az izraeli Ynet újságnak elmondta, hogy a gép személyzete hisztérikusan viselkedett. Nem akarták a mosdóba engedni az utasokat, mert attól tartottak, hogy még többen elveszítik az eszméletüket – számolt be a történtekről. Az egyik légiutas-kísérő megkérdezte, hogy van-e a fedélzeten orvos, aki az ájult utasok állapotát fel tudta volna mérni.

Képünk illusztráció Forrás: Flickr/Aero Icarus

Egy elájult nő visszanyerte az eszméletét, miután az arcára vizet locsoltak, de aztán másodszor is elájult. A Ynet lapnak azt nyilatkozta, akkor kezdte el magát gyengének érezni, amikor a mellette lévő utas a felettük lévő légkondicionálót elkezdte beállítani.

Főként üdülőhelyekre repül

Az Air Europa Spanyolország harmadik legnagyobb légitársasága, az Iberia és a Vueling után. A cég bázisa Mallorcán van, belföldi és nemzetközi járatokat is üzemeltet, főként üdülőhelyekre.