Irán légterében visszafordult Dubajba az Emirates 111-es, budapesti járata csütörtökön - írta az Airportal légügyi szaklap.

A repülési szakportál szerint az Airbus A330-as fedélzetén rosszul lett valaki, ezért kellett megszakítani az utat, és visszatérni az Emírségekbe.

Képünk illusztrációForrás: Flickr/Kurush Pawar

A Budapest Airport járatinformációi szerint a gép fél tizenkettő helyett délután fél négykor szállt le a ferihegyi repülőtéren. A Budapestről Dubajba visszainduló Emirates-gép szintén késett: a 15.05-re tervezett felszállás 17.21-re csúszott.

Az Emirates közleményében elnézést kér a kellemetlenségért. A cég hangsúlyozta, hogy számára az utasok és a munkatársak biztonsága a legfontosabb.

A Flightradar alábbi térképén jól látszik a gép visszafordulása.

Tavaly óta repülnek Budapestre

Az Emirates tavaly októbertől indított járatot Budapestre, ahová naponta repül. Ezzel versenyt teremtett a Dubajba már 2013 októberétől repülő Wizz Airnek, noha a két társaság üzleti stratégiája igen különböző. A magyar kötődésű légitársaság az olcsóbb fapados modellben működik, míg az emírségeké hagyományosban, ami nemcsak a nagyobb kényelemben, hanem az átszállási lehetőségekben is megmutatkozik. Erről bővebben itt írtunk.