Korlátoznák a beutazó vendégek számát Phuketen

Tiger Kingdom, Phuket
Vágólapra másolva!
Csak a minőségi turistákra van szüksége a magyarok körében is népszerű thaiföldi üdülőhelynek.
Vágólapra másolva!

A thaiföldi hatóságok azt fontolgatják, hogy felső limitet szabnak a Phuketbe érkező vendégek számának. A Thai Hotelszövetség szerint a híres üdülőhelyre már ki lehetne akasztani a megtelt táblát, és Phuketnek ezentúl csak a sokat költő turistákra kellene fókuszálni.

Krisda Tansakul, a hotelszövetség regionális elnöke szerint Phuketen jelenleg 70 ezer hotel- és apartmanszoba van, 60 százalékuk azonban illegális és nem fizet adót. Sokan csoportosan érkeznek a szigetres, ám egyre több az illegális szállás, amelyek az alacsony költségvetésű turistákra szakosodnak, és letörik az árakat – idézi őt a Travel Mole.

A magyarok is kedvelik

Tavaly 11 millióan látogatták meg a szigetet, közülük 8 millió külföldről érkezett. Phuket a magyar turisták között is kedvelt úti célnak számít. Sokan csoportosan utaznak oda, de egyénileg is viszonylag olcsón elérhető, hiszen átszállásal több légitársaság repül oda.

A Tiger Kingdom Phuketen, ahol tigriseket lehet simogatni Forrás: Videa

Bár Thaiföld a délkele-ázsiai régió egyik vezető turisztikai hatalma, egyre többen panaszkodnak az emelkedő árakra, a romló közbiztonságra és a szolgáltatások színvonalára. Egy negatív élménybeszámolót itt olvashat róla, egy pozitívat pedig itt.