Bilincsben vezették el a strandon hűsölő nőt

Letartóztattak egy nőt Mexikóban strandolásért
Vágólapra másolva!
Az volt a bűne, hogy állítólag magánterületen ült egy pálmafa alá. Nem fizette ki a bírságot, letartóztatták.
Vágólapra másolva!

Hatalmas felháborodást keltett Mexikóban az a videó, amelyen egy bilincsben elvezetett bikinis nőről készült. A 26 éves Laura Alicia Caldero bűne az volt, hogy Playa del Carmen Mamitas strandján egy olyan pálmafa alá feküdt, amely állítólag magánterülethez tartozott.

Amikor a nő a barátjaival a kérdéses strandszakaszra akart lépni, a terület őrei az útjukat állták. Ők közölték az őrökkel, hogy nincs joguk privatizálni a strandot, és leültek egy pálmafa alá. Aztán ismét feltűntek az őrök, és azt mondták, fizetni kell, ha a pálmafa árnyékában akarnak ülni.

Nem vicceltek

„Azt hittük, csak viccelnek, de amikor ezt megtagadtuk, megjelent a rendőrség" – mondta a nő barátja a Daily Mailnek. „Azt mondták, büntetést kell fizetnünk, és továbbállni, de amikor Laura ezt megtagadta, letartóztatták" – mesélte a történteket. A nőt bilincsben vitték el a rendőrök, amiről videó is készült.

Hol az igazság?

A videó komoly felháborodást váltott ki a mexikóiakból. Egyikük azt vonta le az esetből, hogy Mexikó strandjai a jenkiké és az európaiaké. „Ha külföldi turista lett volna, egy ujjal sem értek volna hozzá" – írta egy másik. Valaki perre biztatta Laurát, hiszen a strandokat nem lehet privatizálni. Volt olyan vélemény is, hogy az őr csak a saját pecsenyéjét akarta sütögetni a pálmafa kiadásával, és amikor ez meghiúsult, hívta a rendőröket.

Kedvelt turistaparadicsom

Playa del Carmen a mexikói Yucatán-félsziget népszerű üdülőhelye Cancúntól 70 kilométerre délre. A Mamitas strandot egész évben sok amerikai és európai nyaraló látogatja.

A rendőrség megerősítette a nő letartóztatását, aki három férfi barátjával tartózkodott ott. Utóbbiak mind kifizették az 1600 pesós (30 ezer forint) büntetést, de a lány megtagadta ezt, ezért tartóztatták le. Azt ugyanakkor cáfolta a rendőrség, hogy azért bántak így vele, mert nem volt hajlandó fizetni az árnyékért. A vád ellene az volt, hogy „megtámadta a magánőrök egy csoportját".

Szavazzon!

Ön szerint jogos volt a letartóztatás?