A felszállás előtt a papírmunka elvégzésén kapott össze a két pilóta, aminek tettlegesség lett a vége.

Komoly vita alakult ki az Air India repülőjének pilótafülkéjében, mielőtt a gép az indiai Dzsaipurból a fővárosba, Delhibe indult. A két pilóta azon kapott kapott össze, ki végezze a papírmunkát a felszállás előtt.

A kapitány arra utasította az első tisztet, hogy jegyezze le az olyan alapinformációkat, mint az utasok száma, a felszállási tömeg, és az üzemanyagszint – írja a Times of India. Az első tiszt ezt zokon vette, majd hangos szóváltás után megütötte a kapitányt. A verekedés tényét a Hindustan Times forrásai is megerősítették.

Képünk illusztrációForrás: AFP/Noah Seelam

A kapitány a légitársaság magasabb érdekeire hivatkozva folytatta az előkészületeket, és Delhibe repítette a gépet. Az Air India azonban mindkét pilótát felfüggesztette állásából a földet érés után. A cég tagadta, hogy erőszakos jelenet volt a pilótafülkében, mindössze a hangos veszekedést ismerte el.

Volt már ilyen korábban is

Nem ez az első eset, hogy verekedés volt egy Air India-gép pilótafülkéjében. Januárban kétórás késéssel indult a társaság Csennaiból (régi nevén Madrász) Delhin keresztül Párizsba tartó gépe, miután egymásnak esett egy pilóta és egy repülőmérnök (az esetről itt írtunk bővebben).