Vége a nyakzsibbasztó alvásnak a repülőgépeken?

Boeing fejtámasz
Vágólapra másolva!
A Boeing új szabadalma eredeti megoldást talál a problémára, és még a háttámlát sem kell ledönteni hozzá.
Vágólapra másolva!

Aki utazott már hosszú távú repülőjáraton, az tudja, hogy egy rémálommal ér fel az alvás. A pihentető póz még a különböző nyaktámasztó párnákkal sem garantált, bár valamennyit enyhítenek a megpróbáltatáson.

Nem bukik le a fej

A probléma a repülőgépgyártók figyelmét sem kerülte el, a Boeing most nyújtott be szabadalmat egy alvást megkönnyítő megoldásra. Az eszköz egy hátizsákra hasonlít, rá lehet dőlni, és elülső támogatást ad a mellkasnak és a fejnek, hogy ne bukjon le.

A szabadalom rajza Forrás: Jaunted/Boeing

A Patent Yogi rajzfilmet is készített arról, hogyan működhet a gyakorlatban az új eszköz.

A találmány két dolog fényében tűnik különösen hasznosnak. Az egyik, hogy a jobb helykihasználás érdekében a légitársaságok folyamatosan szűkítik az ülések közti lábteret. A másik, hogy időről időre viták vannak abból, ha az utasok hátra akarják dönteni üléstámlájukat. Ennél a megoldásnál erre nincs szükség.

Máshol is hasznos lehet

A fejtámasz egyébként nemcsak repülőgépeken lehet hasznos, hanem például hosszú távú buszjáratokon is. A társaságok akár plusz díjat is kérhetnek egy ilyen eszközért, amelyet persze tisztán és sterilizálva bocsátanak a rendelkezésükre – írja a Jaunted.

Szavazzon!

Ön jónak tartja a Boeing ötletét?