Így dobálják a csomagját a reptéri munkások

2015.04.17. 15:32

A szaúdi rakodókat kirúgták a titkos felvétel megjelenése után, amelyen hanyagul végzik a munkájukat.

Elbocsátottak öt reptéri munkást Szaúd-Arábiában, miután nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen hanyagul dobálják az utasok bőröndjeit. A Saudia légitársaság elfogadhatatlannak találta a rakodómunkások hozzáállását, amellyel komoly károkat okozhattak a rijádi repülőtérre utazóknak.

Komoly károkat okozhatnak

A felvételen, amelyet titokban készített valaki a repülőtér lezárt részén, az látszik, hogy valaki a konténeren belülről is segít a két munkásnak a minél gyorsabb kipakolásban. A légitársaság mindenesetre három rakodónak és két felügyelőnek mondott fel.

A Saudia nyilván nemcsak presztízsveszteség miatt bocsátotta el azonnal alkalmazottait. A légitársaságoknak ugyanis komoly károkat okozhat az utasok bőröndjeinek sérülése. Ilyenkor azokért kártérítést kell fizetnie, egy közelmúltban történt eset kapcsán azonban arról írtunk, hogy a befóliázott csomagok kezelésének megítélése nem egyértelmű (erről itt olvashat bővebben).

A kézipoggyászok is veszélyben

Nemcsak a feladott bőröndök lehetnek veszélyben a repüléskor. Vannak olyan légitársaságok, amelyek előszeretettel minősítik át a fedélzetre fel nem férő csomagokat feladottá. Ilyenkor ugyan ingyen viszik azt el, ám előfordulhat, hogy a poggyász kemény landolás után kerül a rakodótérbe. Az Air Canada torontói esetéről itt nézhet ijesztő videót.