Leparancsolták a 17 hónapos kisfiút a US Airways repülőgépéről

US Airways
A kép illusztráció, egy US Airbus A330-ast ábrázol
Vágólapra másolva!
A személyzet szerint a gyermek biztonsági kockázatot jelentett.
Vágólapra másolva!

Az amerikai Emily Kaiman a floridai Fort Lauderdale-ből a Missouri államában lévő St. Louisba szeretett volna repülni a családjával a US Airways járatán. Az észak-karolinai Charlotte-ban át kellett szállniuk egy másik gépre, és ekkor kezdődtek a bajok.

A nő 17 hónapos kisfia, Shai édesanyja ölében várta a felszállást, a gyermek lába azonban kilógott a folyosóra, és nyugtalan lett, amikor a gép a betonon elkezdett gurulni. Egy légiutas-kísérő arra figyelmeztette Kaimant, hogy ez nem megengedett, aki ezután bocsánatot kért.

Felállt a szék karfájára

Miután a gyermek továbbra is nyugtalan volt, a légiutas-kísérő közölte az anyával, hogy le kell szállniuk a gépről. A légitársaság szerint a gyermek felállt az ülés karfájára, egy adott pillanatban a csomagtartó rekeszekig is felért. Ez pedig a fedélzeten tartózkodó összes ember számára biztonsági ügy volt a cég szerint.

A kép illusztráció Forrás: Flickr/Mark Harkin

Kaiman a Facebook-oldalán azt írta, nem érti, hogyan lehetett a gyermeke biztonsági ügy, ha aznap egy másik géppel elvitték őket. Az anya a személyzet rossz kommunikációjára panaszkodott, és bocsánatkérést várt a légitársaságtól – írja a Daily Mail.

Másokkal is előfordult

Az amerikai eset nem áll példa nélkül. Legutóbb a Transavia Tel-Avivból Londonba tartó járatáról parancsoltak le egy családot, mert 18 hónapos kislányuk hisztizett a felszállás előtt. Erről itt olvashatja cikkünket.

Szavazzon!

Ön szerint helyesen járt el a légitársaság?