Eddig a Las Vegas-i Venetian Hotel volt a csúcstartó a maga 7128 szobájával, 2017-ben azonban 10000 szobás megahotel nyílik Szaúd-Arábiában, a muszlimok első számú zarándokhelyén, Mekkában. A projekt a számítások szerint 3,5 milliárd dollárba kerül majd.

A luxushotel 12 tornyában 10000 szobát, hetven éttermet, több helikopterleszállót, buszmegállót, konferencia- és bevásárlóközpontot alakítanak ki. Az épület 44 emeletes lesz, némelyik szint VIP-vendégek számára lesz fenntartva, itt amolyan királyi lakosztályokat rendeznek majd be.

A világ legnagyobb szállodájának 12 tornya leszForrás: dar.dargroup.com

Az Abradzs Kudaj nevű hotelkomplexum mindössze 2,2 kilométerre fekszik majd a híres Maszdzsid al-Harám mecsettől, amelyben a Kába szentély található. Mivel az iszlám legfontosabb zarándokhelyéről van szó, az új hotelben természetesen lesznek imatermek is.

2017-re készül el, és tízezer szobát adnak majd ki benneForrás: dar.dargroup.com

Mekkának egyébként nagy szüksége van szálláshelyekre, hiszen a Kába szentély köré épült mecsethez évente mintegy három millióan zarándokolnak el az iszlám év meghatározott időszakában. Ez az úgynevezett haddzs, a nagy zarándoklat, amelyet minden muszlimnak el kell végeznie legalább egyszer az életében. Valószínű azonban, hogy a 12 tornyú hotelcsodát nem a szegény zarándokok fogják majd megtölteni.

Több helikopterleszálló is lesz a tetejénForrás: dar.dargroup.com