Nézze meg az idei év legjobb vízicsúszdáit!

Vízicsúszda
Vágólapra másolva!
Lesiklás egy óriás repülőről, vagy érkezés a cápák közé. Magyarországon is van különleges csúszda.
Vágólapra másolva!

Ha nyár, akkor strand, ha strand, akkor vízicsúszda. A gyermekek kedvelt időtöltése azonban a felnőttek számára is vonzó lehet, ha a csúszda a méretével vagy a különleges kialakításával eltér a szokásostól. A Top 10 Video most összeszedte, szerinte melyek a legjobb vízicsúszdák 2015-ben.

Ötletekben nincs hiány

Van köztük, amely attól egyedi, hogy cápák közé érkezik a használója, persze csak egy víz alatti alagútban. Egy másikon

egy kiszuperált Boeing 747-es repülőgépről lehet lesiklani.

A legjobbnak pedig azt ítélte az összeállítás készítője, amelyen egy kör alakú gumicsónakban ide-oda himbálóznak az emberek.

A legmagasabb az Egyesült Államokban van

A válogatásba nem került be Verrückt (németül őrült), pedig az jelenleg a világ legmagasabb vízicsúszdájának számít. A Kansas Cityben található Schlitterbahn park nevezetessége tavaly nyílt meg, és

51 méter magasról lehet róla lecsúszni.

Az út 10 másodpercig tart rajta, és 105 kilométeres óránként sebességre lehet felgyorsulni rajta. A különlegessége, hogy van rajta egy felívelő szakasz is.

A rekordot korábban a 41 méter magas, brazíliai Fortalezában épített Insano tartotta, amelyen szintén 105 kmh sebességre gyorsulhatnak fel a kalandvágyók (erről videót itt nézhet).

Nemrég nyílt egy érdekes csúszda Demjénben

Magyarországon nemrég Demjénben nyílt különleges vízicsúszda a Cascade Barlang- és Élményfürdőben. A több pályás 550 méter hosszú óriáscsúszdának a barlang tetején van a kiinduló pontja, és 25 méter mélyen érkezik a föld alatt lévő medencékhez. Erről cikkünket itt találja a képekkel együtt.