Hatvankilós alkatrészt vesztett el a levegőben egy Boeing

2015.07.19. 14:35

Röviddel felszállás után leesett az egyik futóakna fedelének egy darabja az Air France francia légitársaság egyik Boeing 777-es repülőgépéről Sanghaj külvárosa felett.

A 60 kilogrammos fémlemez még hétfőn szakadt le a légitársaság Sanghajból Párizsba tartó repülőgépéről, az alkatrész 3700 méteres magasságból zuhant le, és áttörte egy gyárépület tetejét. A Sunday Morning Post című hongkongi lap tájékoztatása szerint senki nem sérült meg.

A gép zavartalanul folytatta az útját a francia főváros felé. Chris Villiers, a Boeing szóvivője elmondta, hogy a probléma nem érintette sem a futómű működését, sem a járat biztonságát.

Az alkatrész 3700 méteres magasságból zuhant le, és áttörte egy gyárépület tetejétForrás: AFP/Kenzo Tribouillard

 

A repülőgépgyártó vállalat mindazonáltal instrukciókkal látta el a 777-es típust használó légitársaságokat, és bizonyos változtatásokat eszközölt a jövőben gyártandó repülőgépeken. 
"Rendkívül szorosan együttműködünk az ügyfeleinkkel, utasításokkal láttuk el őket a szükséges karbantartás módjáról" - közölte az illetékes.

Légitársaságok tucatjai használják a Boeing 777-es repülőgépét, a típusból világszerte több mint 1100 darab teljesít szolgálatot.