Durván megalázta a román lányt egy angliai hotel

2015.07.23. 06:41

Prostinak nézték a friss diplomást, aki diszkriminációnak tartja az elutasítását.

Egy 22 éves román lány az angliai Hullban szeretett volna eltölteni egy éjszakát a barátjával a Holiday Inn Express szállodában, de megtagadták tőle a belépést. A recepciós közölte vele: „Sajnáljuk, nem fogadunk románokat."

Alecsandra Puflea, aki a Hull Egyetemen szerzett diplomát kriminológiai és törvényszéki szakon, online foglalta le a szállodai szobát. Amikor azonban átadta a személyi igazolványát, nem engedték be. „Megmutattam a brit jogosítványomat is, de azt mondták, nem maradhatok a hotelben, mert Romániából jöttem”mondta a lány a Daily Mailnek. Közölték vele, hogy a szálloda szigorú vendégszabályokat vezetett be, mert sok romániai nő prostitúcióra használja a hotel szobáit.

Történt-e diszkrimináció?

„Nagyon zavarban voltam, és nem értettem, miért csinálják ezt. Más vendégek is álltak körülöttem, és nagyon szégyelltem magam” - emlékezett vissza a történtekre. „Nem minden román prostituált” – tette hozzá a Puflea, aki panaszt tett a rendőrségen diszkrimináció miatt.

Képünk illusztrációForrás: Flickr/Mike Mozart

Debra Hutchins, a Holiday Inn Express igazgatója nem kívánta kommentálni a romániai lány elutasításának pontos okát, azt azonban tagadta, hogy faji diszkrimináció történt volna. A szálloda mindenesetre bocsánatot kért Pufleától, és felülvizsgálja vendégpolitikáját, hogy jövőben megelőzze a hasonló eseteket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK