Sherlock visszajuttatja az utasok elvesztett tárgyait

Elveszett tárgyak, kutya, KLM
Vágólapra másolva!
Tündéri kutyát alkalmaz az KLM. Legalábbis ezt hittük, amikor megnéztük az alábbi bűbájos videót.
Vágólapra másolva!

Aki vesztett már el valamit egy repülőgépen, az tudja, mekkora bosszúságot tud ez okozni. Ráadásul ilyenkor már általában nem engedik a visszatérést a fedélzetre, így marad a hivatalos bejelentéssel járó procedúra. De a légitársaságoknak is gondot okoz, hogy megtalálják az elvesztett tárgyai gazdáját.

Reklámnak is kiváló

A KLM frappáns választ talált a problémára: egy kutyát alkalmaz a feledékeny utas felkutatására. A Sherlock névre hallgató beagle a hátára szerelt táskában elhelyezett talált tárggyal boldogan szalad ki a terminálba, hogy visszajuttassa azt gazdájának.

A kutya nagy sztár lett az utasok körében,

így marketingfogásnak sem utolsó a róla készített videó.

Tényleg csak marketingfogás

A baj csak az, hogy miután a videó tűzvészként elterjedt az interneten, kiderült, hogy az egész valóban nem több reklámfogásnál: Sherlockot kizárólag a videó forgatására alkalmazták, valójában nem dolgozik a KLM-nek.

A beagle egyébként az egyik legősibb vadászatra tenyésztett kopófajta, melyet évszázadok óta tenyésztenek Angliában. Kiváló szaglása miatt Amerikában a rendvédelmi szerveknél (határőrség, rendőrség) is alkalmazzák.

Gyorsan és könnyen tanul, feltéve, hogy pozitív megerősítést kap.

Egy dologra viszont alkalmatlan: a beagle soha nem lesz házőrző. Jelzi az idegent, majd alaptermészetéből fakadó kedvességétől hajtva farkcsóválva szaglássza és ugrálja körbe.