Ezért kell a szafarikon felhúzni az ablakot.

Újabb videó került elő arról a leopárdról, amely nemrég megharapott egy túravezetőt a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban. Ez a felvétel egy órával az előtt a baleset előtt készült, de szerencsére itt az autó ablaka fel volt húzva. A felvételen látszik, ahogy a leopárd megközelíti a járművet, majd megpróbál benézni az ablakon, alaposan ráijesztve a bent ülőkre.

A videón látható állat hátsó része egyébként sérült volt. A feltételezések szerint előtte egy másik leopárddal harcolt, amely távolabból szemlélte az eseményeket.

Véres támadás

Ahogy arról beszámoltunk, egy órával később a leopárd egy másik turistacsoportot is meglátogatott, ahol egy nyitott dzsipet vezető túravezető nem volt ilyen szerencsés. A nagymacska ugyanis elkapta a 38 éves brit férfi karját, és komoly sérüléseket okozott neki. A túravezetőt azután engedte csak el a leopárd, hogy az hátra tolatott.

Kattintson a képre a videóért!Forrás: YouTube/Barcroft TV

Az állat egyébként nem élte túl a kalandot. Előbb a megtámadott túravezető hajtott keresztül rajta autójával, majd egy másik szafarizó jármű is. A sérült állatot később elaltatták.