Ők a világ legszórakoztatóbb légiutas-kísérői

Vicces légiutas-kísérő
Vágólapra másolva!
Ki mondta, hogy biztonsági bemutatónak unalmasnak kell lennie?
Vágólapra másolva!

Ha valaki gyakran repül, annak a felszállás előtt kötelező biztonsági bemutató az utazás egyik legunalmasabb része, pedig az ilyenkor elhangzó tanácsok életeket menthetnek.

Egyre több légitársaság igyekszik ezeket a perceket valamilyen egyéni videoklippel feldobni,

ami az utasok figyelmének lekötésén túl márkaépítésre is kiváló.

Bikini és oxigénmaszk

Ilyen volt például az Air New Zealand emlékezetes filmje, amelyen bikinis lányok teszik fel magukra az oxigénmaszkot, és mutatják meg a vészkijáratot (bővebben itt olvashat róla).

Repülj velem, yeah!

Hasonlóan ötletes volt a Virgin America klipje, amelyen a szereplők eltáncolták a biztonsági bemutatót (itt írtunk róla).

Cherchez la femme

Az Air France videója is ötletes megoldásnak tűnt, amely a francia nők eleganciáját hangsúlyozza a hasznos tudnivalók bemutatása közben.

A nagy komikus

Ezeknél is érdekesebb azonban, amikor egy adott járaton a légiutas-kísérő egyéni, kreatív előadásával próbálja meg magára vonni az utasok figyelmét. Legutóbb a kanadai WestJet légitársaság járatán vett videóra egy ilyen show-t az egyik utas, amely aztán futótűzszerűen terjedt el az interneten.

Uptown Funk

A WestJet járatain nem az előbb látott légiutas-kísérő az egyetlen, aki igyekszik szórakoztatni az utasokat. Márciusban egy volt breaktáncos show-ja került fel a világhálóra, aki Mark Ronson és Bruno Mars Uptown Funk című slágerére táncolt a biztonsági bemutató után.

Biztonsági táncbemutató

Ha már tánc, a Virgin America előbb már bemutatott klipjét élőben is előadta az egyik légiutas-kísérő.

Rapben mondom el

Olyan is volt már, hogy a légiutas-kísérő rappelve mondta el a biztonsági bemutatót. Ő a Southwest Airlines alkalmazottja volt, és szintén nagy sikert aratott.

Ez egy panaszmentes járat

A Southwest alábbi videón látható stewardesse stand-up komikusokat megszégyenítő módon ismerteti a szabályokat, megfűszerezve jó néhány poénnal.

Keleti fűszerezés

A Fülöp-szigeteki Cebu Pacific fapados légitársaság biztonsági bemutatója félúton van az eddig említett két kategória között: bár megrendezett koreográfiáról van szó, a légiutas-kísérők a fedélzeten adják elő a táncukat az utasok legnagyobb meglepetésére.

Bollywood és a finnek

Hasonló meglepetéssel szolgált a Finnair személyzete, amely a Helsinkiből Delhibe tartó járaton bollywoodi tánckoreográfiával köszöntötte az indiai alkotmány hatályba lépésének 63. évfordulóját.

Szavazzon!

Önnek melyik tetszett legjobban?