Az erős oldalszél próbára tette a pilóták tudását.

Ushuaia Argentína Tűzföld tartományának székhelye, Tűzföld fő szigetének a déli partján, egy öbölben fekszik. Általában ezt tekintik a világ legdélebbi városának, bár a chilei Puerto Williams 2000 főt számláló faluja még délebbre helyezkedik el, Ushuaiában 57 ezren laknak.

A városban sarkvidéki óceáni éghajlat uralkodik, de a tél nem különösebben hideg, -6°C az átlagosnak mondható hőmérséklet. Ilyenkor, augusztusban azonban gyakori a hó, az ónos eső és a záporeső, és a hóvihar sem ritka jelenség.

Leszállás erős oldalszélben

Az alábbi felvételen az Aerolineas Argentinas pilótái küzdenek meg az erős oldalszéllel, amikor leszállnak Ushuaia repülőterére. Az Airbus A340-es gép egészen a földet érésig erősen jobbra tart, és csak az utolsó pillanatban fordul a futópálya irányába.

Ushuaia egyébként kedvelt turistacélpont. Látványosságai közé tartozik a Tierra del Fuego Nemzeti Park és a Lapataia Bay. A park megközelíthető autópályán keresztül is. Évekig börtönkolónia működött itt. A vadvilág látnivalói közé tartoznak az itt élő pingvinek, fókák és kardszárnyú delfinek.