Nem működik az amerikai légiirányítás egy része

JFK reptér, repülőtér, terminál
A directional sign is pictured outside of Terminal 4 at the JFK airport in New York on October 11, 2014. The airport started health screenings for travelers arriving from Ebola-hit West African nations on October 11, as the death toll from the deadly virus topped 4,000. Passengers arriving from Liberia, Sierra Leone and Guinea will have their temperatures taken, be assessed for signs of illness and answer questions about their health and exposure history, the US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) said. AFP PHOTO/Jewel Samad
Vágólapra másolva!
Jelentős járatkéséseket okoz a légiirányítás egy számítógépes hibája az Egyesült Államok északkeleti partvidékének több nagyforgalmú repülőterén - közölték a térségben működő légitársaságok és repülőterek.
Vágólapra másolva!

Az amerikai repülésügyi hatóság (FAA) szóvivője, Kathleen Bergen elmondta, hogy még vizsgálják, mi okozza a hibát az FAA-nak a virginiai Leesburgban lévő központjában.

"A központ egy számítógépes hibája miatt

minimálisra csökkent a fel- és leszállások száma a baltimore-i BWI, valamint a washingtoni Reagan és Dulles reptéren" -

jelezte Twitter-üzenetében a Washington DC-től egy órányi útra lévő BWI légikikötő.

Késnek a gépek New York legfontosabb repülőterén, a JFK-n is Forrás: AFP/Jewel Samad

"Gond van a légiforgalmi irányítással, és ez a légitársaságunk minden keleti parti járatát érinti" - erősítette meg az American Airlines, arra kérve utasait, hogy utazásukat próbálják ennek megfelelően alakítani.

Az amerikai repülésügyi hatóság (FAA) honlapja késéseket mutat New York legfontosabb repülőterén, a JFK-n is. A hatóság közlése szerint

a nagy magasságban haladó járatokat az érintett légtér elkerülésére utasítják.

A közlemény szerint a problémát vélhetően nem valamilyen baleset vagy hackertámadás okozza.