Rendőröket vetnek be a strandon fotózó férfiak ellen.

Megerősítik a rendőri jelenlétet a dubaji standokon azután, hogy egyre több panasz érkezik az ott napozó nők részéről. Azt sérelmezik, hogy a férfiak nemcsak bámulják őket, de le is fényképezik az okostelefonjukkal. Amikor pedig tiltakoznak ez ellen, nem törlik ki a képeket.

Sokan engedély nélkül készítenek képetForrás: Flickr/Keith Parker

A dubaji rendőrség megerősítette, hogy egyre több bejelentés érkezik a kéretlen fotózásokkal kapcsolatban. A férfiak sokszor úgy tesznek, mintha a strandot vagy a felhőkarcolókat fényképeznék le, de közben a napozó nőket örökítik meg.

Joguk van átvizsgálni

A Fülöp-szigeteki Mary-Grape de Castro a The National lapnak elmesélte, hogy munka után lenéztek a strandra, és néhány férfi lefényképezte őket. „Amikor megkértem, hogy törölje a képet, azt mondta, hogy csak oldalról fényképezett le" – mondta a nő, aki a magánélete megsértésének tartotta ezt.

A rendőrség civil ruhás járőrei ezentúl rendszeresen ellenőrizni fogják Dubaj strandjait, és kamerákkal is figyelik a területet a zaklatók beazonosítására. Akit rajtakapnak, pénzbírsággal vagy börtönnel sújthatják, és akár ki is utasíthatják az országból. Közölték, joguk van átvizsgálni a fényképezőgépeket és okostelefonokat, és arra bátorították a nőket, hogy jelentsék, ha engedély nélkül fényképet készítettek róluk.