Pécs a világ legjobb ár-érték arányú városai között

2015.09.24. 11:44

Három magyar település is szerepel az első ötvenben.

Tavaly Szeged, most Pécs szerepel a top 10-ben, de ezúttal Győr is előkelő helyezést kapott. A trivago.hu szálláskereső weboldal idén is elkészítette 100-as toplistáját a világ legjobb ár-érték aránnyal rendelkező városairól.

Így számolják
A trivago Best Value Index-e alapján létrehozott lista három tényezőt vesz figyelembe: az adott város átlagos szállásárát az utóbbi egy évben, a szálláshelyek értékelését (minimum 150 értékelés szükséges ahhoz, hogy egy adott település felkerülhessen a listára), valamint a szállások számát (minimum 50). Az átlagárat és a szálláshely-értékeléseket összevetve így a legjobb ár-érték arányú úti célok listája áll fel.
Pécs belvárosa madártávlatbólForrás: H.Szabó Sándor

Három magyar város

A listán három magyar város is szerepel, mindegyik a top 50-ben. Tavaly Szeged ért el előkelő helyezést, benne volt a top 5-ben, ezúttal pedig Baranya megye székhelye, a 2010-es év egyik európai kulturális fővárosa, Pécs képviseli a magyar utazási célpontokat az első 10 között, nyolcadikként. Győr lett a negyvenharmadik, Szeged pedig ötvenedik az idei listán.

Trivago táblázatForrás: Trivago

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK