Az utasok csak több órás késéssel érkeztek meg célpontjukra.

Akár egy hollywoodi film kezdő képsorai is lehettek volna, ám a Delta Airlines szerdai járatán a valóságban okozott izgalmakat egy jól megtermett madárpók elszabadulása. A gép Baltimore-ból indult volna Atlantába, ám a hordárok egy tarantulát vettek észre, amely megszökött a dobozából.

A járat útvonalaForrás: Flightradar24.com

A pók nem került be az utastérbe, az utasok pedig még nem tartózkodtak a fedélzeten, amikor a tarantulát észrevették – közölte a Delta szóvivője. A gépet ettől függetlenül átvizsgálták, hogy más pók nem tudott-e bejutni a repülőre – írja a Daily Mail.

Képünk illusztrációForrás: Flickr/Mechanoid Dolly

A pilóta végül személyesen közölte az utasokkal, hogy mi a helyzet, és arról biztosította őket, hogy egy másik repülőgép viszi majd el őket a célpontjukra. Ez így is történt, az új gép több mint három órás késéssel indult Atlantába.

Akár egeret is esznek

A madárpókfélék vagy tarantulák testhossza 6-9,5 centiméter, lábfesztávolsága akár 26 centiméter is lehet. Táplálékuk sáskák, bogarak, éjjeli lepkék, ászkarákok, ezerlábúak, más pókok. A nagyobb testű fajok gyíkokat, kisebb kígyókat, békákat, varangyokat, egereket és madárfiókákat fogyasztanak.