A 16 éves fiú azért lett nyugtalan, mert nem az ablak mellett foglalt helyére ültették.

Leszállítottak egy 16 éves fiút az Air Mauritius Londonból Mauritiusba tartó járatán, mert nem megfelelően ült a székén. David Bysooa a nagyszüleit látogatta volna meg egyedül repülve, ahogy korábban több mint tucatszor megtette.

Rossz helyre ültették

A problémát az okozta, hogy a cerebrál parézisben (a központi idegrendszer zavara miatti mozgássérültség) és enyhe autizmusban szenvedő fiút a folyosó mellé ültették, noha az édesanyja az ablak mellé foglalt helyet. A korábbi utazásokon az ablak melletti hely megnyugtatta őt, a helycsere azonban felzaklatta.

Képünk illusztrációForrás: Wikipedia

Amikor a gép felszálláshoz készülődött, Davis a mellette ülő nő felé dőlt, aki emiatt panaszt tett a személyzetnél. Mivel a gép tele volt, nem találtak neki más helyet. A fiú ideges lett, ezért végül leszállították, és visszakísérték őt a terminálon várakozó szüleihez. A jegy árát nem térítette vissza az Air Mauritius – írja az Evening Standard.

Kinek volt igaza?

A fiú anyja, aki egyébként a Kenyan Airlines foglalási osztályán dolgozik a London Heathrow repülőtéren, diszkriminációval vádolja a mauritiusi légitársaságot. Felháborító, ahogy a fiamat kezelték. Gyakran repül ezzel a légitársasággal, és ismerik őt. Meg kellett volna érteniük, hogy egy ablak melletti ülésre van szüksége" – mondta az anya, aki panaszt tett a légügyi hatóságnál.

A járat útvonalaForrás: Origo

Az Air Mauritius válaszában azt írta, hogy nem tudja garantálni egy adott hely lefoglalását a repülőgépein. Az ablak melletti utasra rádőlő David „nagyon kényelmetlen légkört" teremtett. „Biztosíthatom önt, hogy a döntést nem könnyű szívvel hoztuk meg" – áll az üzenetben.