Leküldtek egy fogyatékost a repülőről

Air Mauritius
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
A 16 éves fiú azért lett nyugtalan, mert nem az ablak mellett foglalt helyére ültették.
Vágólapra másolva!

Leszállítottak egy 16 éves fiút az Air Mauritius Londonból Mauritiusba tartó járatán, mert nem megfelelően ült a székén. David Bysooa a nagyszüleit látogatta volna meg egyedül repülve, ahogy korábban több mint tucatszor megtette.

Rossz helyre ültették

A problémát az okozta, hogy a cerebrál parézisben (a központi idegrendszer zavara miatti mozgássérültség) és enyhe autizmusban szenvedő fiút a folyosó mellé ültették,

noha az édesanyja az ablak mellé foglalt helyet.

A korábbi utazásokon az ablak melletti hely megnyugtatta őt, a helycsere azonban felzaklatta.

Képünk illusztráció Forrás: Wikipedia

Amikor a gép felszálláshoz készülődött, Davis a mellette ülő nő felé dőlt, aki emiatt panaszt tett a személyzetnél. Mivel a gép tele volt, nem találtak neki más helyet. A fiú ideges lett, ezért végül leszállították, és visszakísérték őt a terminálon várakozó szüleihez. A jegy árát nem térítette vissza az Air Mauritius – írja az Evening Standard.

Kinek volt igaza?

A fiú anyja, aki egyébként a Kenyan Airlines foglalási osztályán dolgozik a London Heathrow repülőtéren, diszkriminációval vádolja a mauritiusi légitársaságot.

Gyakran repül ezzel a légitársasággal, és ismerik őt. Meg kellett volna érteniük, hogy egy ablak melletti ülésre van szüksége" – mondta az anya, aki panaszt tett a légügyi hatóságnál.

A járat útvonala Forrás: Origo

Az Air Mauritius válaszában azt írta, hogy nem tudja garantálni egy adott hely lefoglalását a repülőgépein. Az ablak melletti utasra rádőlő David „nagyon kényelmetlen légkört" teremtett. „Biztosíthatom önt, hogy a döntést nem könnyű szívvel hoztuk meg" – áll az üzenetben.

Szavazzon!

Ön szerint igaza volt a légitársaságnak?