Nézze meg, milyen lett Eger megújult belvárosa!

2015.09.29. 18:08

Eger eddig is az egyik legnépszerűbb célpont volt a belföldi turizmusban, a most megújult belváros pedig a remények szerint még több látogatót vonzhat. Nézze meg, mire fordították a milliárdokat!

Közel négymilliárd forint uniós támogatásból, több mint ötmilliárd forintos beruházással megújult az egri történelmi belváros. A 25 projektelemből álló rehabilitációs program része volt többek között az egri vár fejlesztése, az Egri Érseki Palota Kulturális, Turisztikai és Látogatóközpont kialakítása, valamint a városon keresztül a Bükkbe tartó kerékpárút kiépítése. Megújult a Dobó tér és az ott álló minorita templom homlokzata, látogathatóvá tették a Valide Sultana török kori fürdőromot, parkolóház épült, illetve utcákat, hidakat, közterületeket is felújítottak.

Eger vendégforgalma 2010 óta az országos átlagot jóval meghaladó, mintegy 30 százalékos bővülést produkált. A külföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma 2010-2014 között 54 százalékkal emelkedett, a belföldieké 22 százalékkal bővült, és a tartózkodási idők is hosszabbodtak a szálláshelyeken.
A Dobó térForrás: MTI/Komka Péter
A felújított minorita templomForrás: MTI/Komka Péter
Stróbl Alajos Dobó István-szoborcsoportja az egri Dobó térenForrás: MTI/Komka Péter
A felújított minorita templomForrás: MTI/Komka Péter
Kerékpárút az Eger-patak mellettForrás: MTI/Komka Péter
Az egykori Szúnyog-köz helyén kialakított Végvári vitézek tereForrás: MTI/Komka Péter
A Végvári vitézek tereForrás: MTI/Komka Péter
A Buttler-házForrás: MTI/Komka Péter
Az Eszperantó sétányForrás: MTI/Komka Péter
ParkolóházForrás: MTI/Komka Péter
A felújított homlokzatú Senator-házForrás: MTI/Komka Péter
A Dobó térForrás: MTI/Komka Péter
A városháza épülete a Dobó térenForrás: MTI/Komka Péter
A Bajcsy-Zsilinszky út és Jókai Mór út kereszteződéseForrás: MTI/Komka Péter

Egerben az Origo utazás rovatának szerzője is meglepődött, milyen változáson ment keresztül a város. Három érdekes ottani programról ebben az írásában számolt be. Az egri borvidék fejlődéséről és útkereséséről pedig itt írtunk beszámolót.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK