A jövő évi nyári menetrendben új célpontként jelenik meg Budapestről Malaga és Málta.

Két új útvonalat jelentett be Budapestről a szerdán közzétett 2016-os nyári menetrendjében, amelyeket ráadásul versenytársa, a Wizz Air is repül. Mindkettő népszerű tengerparti célpontnak számít: az egyik Málta, a másik a Spanyolország déli tengerpartján fekvő andalúz város, Malaga. Az ír fapados légitársaság új útvonalként jelentette be a jövő nyári menetrendben Koppenhágát is, a dán fővárosba azonban már október végétől lehet repülni.

A Ryanair gépe a Hősök teréről fényképezveForrás: AFP/Attila Kisbenedek

Hiányzik viszont a nyári menetrendből két útvonal: a finnországi Tampere és az izraeli Eilat közelében lévő Ovda. Utóbbit épp idén novembertől tervezte beindítani a Ryanair.

Sűrítik a járatszámot Dublinba

A Ryanair ezzel összesen 17 célpontot kínál majd Budapestről két itt állomásoztatott repülőgépével. Ez hetente 96 járatot jelent, amellyel évi 1,7 millió utast szállítanak – hangzott el a szerdai sajtótéjékoztatón, amelyen azt is bejelentették, hogy Dublinba az eddigi 7 helyett 9 járat indul majd hetente a 2016-os nyári menetrendben.

A Ryanair 2016-os nyári menetrendje Budapestről

Athén             hetente 4
Barcelona      naponta 1
Billund           hetente 4
Bristol            hetente 3
Brüsszel        naponta 1
Dublin            hetente 9
Koppenhága  naponta 1
London          naponta 3
Madrid           hetente 5
Malaga          hetente 2
Manchester   hetente 4
Málta             hetente 2
Milánó           naponta 1
Párizs            hetente 4
Pisa               hetente 3
Róma            naponta 1
Treviso          hetente 2

A 2016-os budapesti nyári menetrend bejelentésének megünneplésére a Ryanair 100 ezer akciós jegyet kínál teljes európai hálózatában,amelyek október 5. hétfő éjfélig foglalhatók – jelentette be a társaság forgalmi igazgatója, Mick Hickey. Megnéztük: a Ryanair foglalási rendszerében még nem szerepel Malaga és Málta.