Patkányok rohangásznak Cannes fényűző strandján

Cannes patkányok a strandon
Vágólapra másolva!
Az áradások hajtották ki a rágcsálókat a tengerpartra.
Vágólapra másolva!

Cannes a francia Riviéra egyik legfényűzőbb városa, amely a világ egyik leghíresebb filmfesztiváljának ad otthont minden évben. A szállodák ilyenkor megtelnek vendégekkel, a vörös szőnyegeken pedig hírességek egész sorát lehet lencsevégre kapni. A városban azonban az év többi szakában sem jelentenek ritka látványt a luxus sportkocsik és a jachtok.

Cannes strandja nyáron Forrás: Flickr/vpisteve

A gazdagság és a jólét sem ad azonban immunitást az időjárás szeszélyei ellen. Az elmúlt napok áradásai, amelyek halálos áldozatokat is követeltek, Porschékat és Ferrarikat fordítottak a tetejükre, és luxuspalotákat öntöttek el sárral. Volt azonban egy igazán furcsa következménye is a rossz időnek: patkányok jelentek meg a város strandján.

A rágcsálókat szintén az áradás űzte el odúikból és a csatornákból, és

élelem után kutatva a homokos tengerparton kötöttek ki.

A patkányok a strandon elhelyezett szemeteszsákokat átrágva igyekeztek enyhíteni éhségüket, riasztó látványt nyújtva az arra sétáló helyieknek és turistáknak.

A víz alatt sem jobb a helyzet

Bár az özönvízszerű esőzések különleges helyzetet jelentenek, a fényűző város strandja normál időben is tartogat meglepetéseket. Nemrég egy búvár tett közzé megdöbbentő videót arról,

mennyi szemét van a tenger alján,

nem messze a parttól. A videót az alábbi képre kattintva nézheti meg.

Kattintson a képre a videóért! Forrás: Youtube/best Ever Made