A Boeing felével nagyobb tároló rekeszeket kínál a gépeire.

A repülőgépekre való felszálláskor igen gyakoriak azok a jelenetek, amikor valóságos harc folyik a felső tároló rekeszekért. A fapados járatokon a feladott csomagokért fizetni kell, így egyre többen szeretnék felvinni kézipoggyászaikat a fedélzetre. Aki későn száll fel, annak a kisbőröndje könnyen az alsó poggyásztérbe kerülhet át, ami az érkezéskor okozhat némi kellemetlenséget: várni kell rá, és a reptéri szarkák is megdézsmálhatják.

Több fér bele

A tolakodásnak véget vethet a Boeing új fejlesztése, amelyet Space Binnek nevezett el. Ennek űrtartalma 48 százaléka nagyobb a hagyományos rekeszekénél, így négy szabványos méretű (23 cm x 36 cm x 56 cm), fektetett bőrönd helyett hat is belefér az oldalára állítva. Ráadásul a rekesz ajtaja mélyebbre nyílik, így könnyebb elhelyezni a csomagokat.

A Boeing az öblösebb tároló rekeszt a 737-es gépeire fejlesztette ki, amely a világ legnépszerűbb közepes hatótávolságú, keskeny törzsű utasszállító repülőgépe. Elsőként az Alaska Airlines flottájában jelennek meg ezek a tárolók, amelyeket a Next-Generation 737-esekre és a 737 MAX-okra lehet felszerelni.