Közel egymilliót fizetett, de hazaküldték a luxushajóról

luxushajó
Könnyű felismerni az Aida Cruises flottáját Feliks Büttner grafikájáról
Vágólapra másolva!
A 86 éves német férfinak az volt az álma, hogy még egyszer, utoljára az életében eljuthasson a Nordkappra, Európa északi csúcsára. Ezért aztán nem kevés pénzért lefoglalt egy első osztályra szóló jegyet az AidaCara luxushajóra. Csakhogy a kapitány és a hajóorvos máshogy döntött, lőttek az idős úr utolsó kívánságának.
Vágólapra másolva!

A reklámokban persze minden tökéletes. „Kényelem korlátok nélkül”, valahogy így szól az Aida Cruises hajótársaság mottója. Sőt újabban azt is hirdetik, hogy szívesen látják a fogyatékkal élőket, és mindent megtesznek, hogy ők is akadálymentesen részesülhessenek a luxushajó kínálta élvezetekben.

Lehet az öregség kizáró ok?

De mi a helyzet akkor, ha az utas ugyan nem szorul kerekesszékre vagy fehér botra, csak éppen nincs minden rendben az egészségével? Akkor előfordulhat, hogy a kapitány hazaküldi, és az álomutazásból rémálom lesz, sőt még a méregdrága hajójegyet is elbukja.

Könnyű felismerni az Aida Cruises flottáját Feliks Büttner grafikájáról Forrás: Flickr/weisserstier

Pontosan ez történt a Hamburg környéki Bad Oldesloe-ból származó Alfred Nehlssel.

A nyugdíjas úr 2636,50 (826 000 Ft) eurót fizetett az álomhajókázásért, amelyről kipenderítették.

És ez már a méltányosságból csökkentett összeg, a jegy eredeti ára pont a duplája volt.

Az történt ugyanis, hogy Herr Nehlsen már becsekkolt, és elfoglalta a kabinját, amikor a legénység jelentette a kapitánynak, hogy az utas egészségi állapota labilisnak tűnik. A kapitány és a hajóorvos a hajó éttermében látogatták meg az idős utast, és mindenféle vizsgálat nélkül, ránézésre úgy döntöttek, hogy kockázatos volna magukkal vinniük az útra.

Aki túl van a nyolcvanon, maradjon a parton? Forrás: Flickr/stvcr

Nem kapja vissza a jegy árát

A hajóskapitánynak jogában áll kiutasítani a hajóról azokat a személyeket, akik veszélyt jelentenek önmagukra vagy másokra a fedélzeten, vagy akiknek különleges ellátásra van szükségük.

Ami a jegy árának visszatérítését illeti: mivel Nehlsen úr már becsekkolt, ezért

az utazása megkezdettnek minősül, így nem élhet a visszalépés jogával.

Létezik ugyan olyan biztosítás, amellyel akkor is visszaigényelheti valaki a pénzét, ha meg kell szakítania az utazást, de az idős úr sajnos nem kötött ilyet. Mint ahogy egyébként mások is elég ritkán élnek ezzel a lehetőséggel.