Van néhány milliárdja? Vegyen egy gyönyörű szigetet!

Luxus szigetek
Spectabilis Island
Vágólapra másolva!
A legtöbb ember már azzal is elégedett lenne, ha egy önálló házba költözhetne, ahol a saját kertjében élvezhetné a nyugalmat. Vannak azonban, akik nem érik be ennyivel, és egy egész szigetről álmodoznak. Az ő számukra is léteznek ingatlanügynökségek, most a Private Islands Online kínálatából szemeltünk ki ötöt.
Vágólapra másolva!

Spectabilis Island

Spectabilis Island Forrás: Private Islands Online

A Spectabilis Island a karib-tengeri Bahamák Exuma-szigetcsoportjában található. Nem kis birtokról van szó, összesen 186 hektáros terület várja új gazdáját. Ennek meg is kérik az árát: 62 millió dollárt (18 milliárd forint) kell perkálni érte. Ráadásul a leendő vevőnek erre még többet kell ráköltenie, hiszen a szigeten még nincs semmi kiépítve. Cserébe viszont tucatnyi strandhoz juthat, egy repülőgép-kifutó építésére is van hely, és más szigetektől eltérően a víz itt olyan mély, hogy nagyobb hajók is ki tudnak ott kötni. A Spectabilis melletti sziget állítólag Johnny Depp színész tulajdonában áll.

White Island

White Island Forrás: Private Islands Online

Vannak olcsóbb, eladásra váró szigetek is a Karib-tengeren. Az egyik ilyen például a White Island Grenadától 27 kilométerre, másfél kilométerre Carriacou partjaitól. Ennek a mérete is jóval kisebb, mindössze 4 hektár, az ára pedig 5,5 millió dollár (1,6 milliárd forint). Erre is kell még költeni, de már van építési engedély egy magánvillára vagy egy luxus spa butikhotelre. Az előzőhöz hasonlóan itt is van mélytengeri csatorna, így nagyobb jachtokkal is megközelíthető.

Katafanga Island

Katafanga Island Forrás: Private Islands Online

Aki hajlandó kicsit távolabbra merészkedni, annak Fidzsin is kínálnak magánszigetet. A Katafanga Island 91 hektáros, és már 25 millió dollárért (7,2 milliárd forint) megkapható. Ráadásul ezen a szigeten már történtek fejlesztések. A vevő 20 magánvillát, egy repülőgép-kifutót, egy golfpályát, utakat, víztározót, mólókat és személyzeti szállásokat is kap az árért. A szigethez egy gyönyörű kék lagúna, fehér homokos strandok és korallzátonyok is járnak.

Diamond Cay

Diamond Cay Forrás: Private Islands Online

A közép-amerikai Honduras partjainál, Utila sziget nyugati végénél található ez a gyémántalakú, mindössze 0,57 hektáros sziget. A fejlesztésre váró terület ára 650 ezer dollár (187 millió forint), ami a többiekhez képes csekélynek mondható. A hely érdekessége még, hogy a közeli Roatan szigeten nem spanyolul beszélnek, mint Hondurasban, hanem a brit gyarmati örökség miatt angolul.

Little Marmaris Island

Little Marmaris Island Forrás: Private Islands Online

Magánszigetet persze nemcsak a Karib-tengeren vagy Óceániában lehet venni, de a Földközi-tengeren is. Egy ilyen például a 4,7 hektáros Little Marmaris Island, amelyet 19,8 millió dollárért kínálnak a törökországi Marmaris városától nem messze. A szárazföld csak másfél kilométerre van, így remekül ki lehet használni a sziget fekvését.

Szavazzon!

Önnek melyik sziget tetszik a legjobban?