Inkább törölték a járatot, csak hogy ne szállítsanak zsidókat

Kuwait Airways Boeing 777
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
A Kuwait Airways nem repül többé New Yorkból Londonba.
Vágólapra másolva!

A Kuwait Airways légitársaság megszüntette a New York és London között üzemeltetett járatát, csak hogy ne kelljen izraeli állampolgárokat szállítania gépein. Az amerikai hatóság ugyanis az engedélyének visszavonásával fenyegette a társaságot amiatt, hogy diszkriminálja egyes utasait.

Nem köthetnek üzletet zsidókkal

A Kuwait Airways legalább kétszer megtagadta, hogy izraeli útlevéllel rendelkező állampolgárok jegyet vásároljanak tőle a New York–London útvonalra – írja a New York Post. A légitársaság arra hivatkozott, hogy Kuvait törvényben tiltja polgárainak, hogy a zsidó állam polgáraival üzletet kössenek.

Képünk illusztráció Forrás: Flickr/Aeropixels Photography

A társaság repülési engedélyének visszavonásáért lobbizó politikusok üdvözölték a Kuwait Airways döntését. Rory Lancman, New York képviselő-testületének demokrata párti tagja szerint elfogadhatatlan, hogy Kuvait, amelynek felszabadításában az Egyesült Államok zsidó katonákkal együtt segített, tovább diszkriminálja az izraelieket.

– mondta Lancman.

Kuvaitba továbbra is repülnek

A Kuwait Airways továbbra is működteti majd a New York–Kuvait járatát, de ott nem merül fel ez a probléma, mivel izraeli állampolgárok nem léphetnek be a közel-keleti monarchia területére, így az amerikai hatóságok nem követelhetik meg, hogy izraelieket engedjenek fel a járatra.

Szavazzon!

Ön szerint a Kuwait Airways elutasíthatja az izraeli utasokat?