Inkább törölték a járatot, csak hogy ne szállítsanak zsidókat

2015.12.18. 11:55

A Kuwait Airways nem repül többé New Yorkból Londonba.

A Kuwait Airways légitársaság megszüntette a New York és London között üzemeltetett járatát, csak hogy ne kelljen izraeli állampolgárokat szállítania gépein. Az amerikai hatóság ugyanis az engedélyének visszavonásával fenyegette a társaságot amiatt, hogy diszkriminálja egyes utasait.

Nem köthetnek üzletet zsidókkal

A Kuwait Airways legalább kétszer megtagadta, hogy izraeli útlevéllel rendelkező állampolgárok jegyet vásároljanak tőle a New York–London útvonalra – írja a New York Post. A légitársaság arra hivatkozott, hogy Kuvait törvényben tiltja polgárainak, hogy a zsidó állam polgáraival üzletet kössenek.

Képünk illusztrációForrás: Flickr/Aeropixels Photography

A társaság repülési engedélyének visszavonásáért lobbizó politikusok üdvözölték a Kuwait Airways döntését. Rory Lancman, New York képviselő-testületének demokrata párti tagja szerint elfogadhatatlan, hogy Kuvait, amelynek felszabadításában az Egyesült Államok zsidó katonákkal együtt segített, tovább diszkriminálja az izraelieket. Ha valaki annyira antiszemita, hogy inkább megszüntet egy járatot, mint hogy izraeli útlevéllel rendelkező utasokat szállítson, az szabaduljon csak meg tőle" – mondta Lancman.

Kuvaitba továbbra is repülnek

A Kuwait Airways továbbra is működteti majd a New York–Kuvait járatát, de ott nem merül fel ez a probléma, mivel izraeli állampolgárok nem léphetnek be a közel-keleti monarchia területére, így az amerikai hatóságok nem követelhetik meg, hogy izraelieket engedjenek fel a járatra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK