Kínában mindent lemásolnak, de ilyen még nem volt

2015.12.21. 16:36

Egy híres pekingi és washingtoni épületet forrasztottak egybe.

Az elmúlt években Kínában már nemcsak a sportcipőket és a mobiltelefonokat másolják, hanem az épületeket is. Megépítették többek között a londoni Tower hidat, az egyiptomi szfinkszet, a párizsi Louvre múzeumot, a vatikáni Szent Péter-bazilikát, a Sydney-i Operaházat és a római Colosseumot, úgyhogy a kínaiaknak el sem kell lhagyniuk az országot, ha ezeket a nevezetességeket látni akarják.

Kettő az egyben

Most új magasságba emelték a másolás művészetét Kínában: nem is egy, hanem egyszerre két híres épületet építettek fel egyben. A Kína északi részén található Sicsiacsuang külvárosi részén, a New Great Wall International filmstúdió területén egy négyemeletes épületben ötvözték a pekingi Ég templomát és a washingtoni Capitoliumot.

Forrás: XINHUA/Xinhua News Agency/Wang Xiao

A hibrid alkotás a jövőben filmekben és tévéműsorokban szerepel majd, de máris sokan látogatták meg.

Forrás: XINHUA/Xinhua News Agency/Wang Xiao

Az eredeitek szebbek

Az Ég temploma, szó szerinti fordításban az Ég Oltára egy taoista épületegyüttes Peking délkeleti részén, Hszüanvu kerületben. A Ming-dinasztia és a Csing-dinasztia uralkodói minden évben ellátogattak ide, hogy egy ceremónia keretében jó termésért imádkozzanak.

Az Ég temploma PekingbenForrás: Wikipedia

A Capitolium az Egyesült Államok Kongresszusa, a szövetségi kormányzat törvényhozó ágának székhelye. Washingtonban van a Capitolium-dombon, a National Mall nevű nagy park keleti végén. Az amerikai nép és az amerikai törvényhozás szimbóluma.

Az amerikai Capitolium WashingtonbanForrás: Wikipedia

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK