Kínában mindent lemásolnak, de ilyen még nem volt

Hibrid épület Sicsiacsuangban Kína
(151206) -- SHIJIAZHUANG, Dec. 6, 2015 (Xinhua) -- Photo taken on Dec. 6, 2015 shows the exterior of a building complex with both Chinese and western architectural styles, in Donggou Village of Luquan District in Shijiazhuang, north China's Hebei Province. The northern half of the complex is built with structure of the Hall of Prayer for Good Harvests, a famous scenic spot at the Temple of Heaven in Beijing, and its southern part is a western building. (Xinhua/Wang Xiao)(mcg)
Vágólapra másolva!
Egy híres pekingi és washingtoni épületet forrasztottak egybe.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években Kínában már nemcsak a sportcipőket és a mobiltelefonokat másolják, hanem az épületeket is. Megépítették többek között a londoni Tower hidat, az egyiptomi szfinkszet, a párizsi Louvre múzeumot, a vatikáni Szent Péter-bazilikát, a Sydney-i Operaházat és a római Colosseumot, úgyhogy a kínaiaknak el sem kell lhagyniuk az országot, ha ezeket a nevezetességeket látni akarják.

Kettő az egyben

Most új magasságba emelték a másolás művészetét Kínában: nem is egy, hanem egyszerre két híres épületet építettek fel egyben. A Kína északi részén található Sicsiacsuang külvárosi részén, a New Great Wall International filmstúdió területén

egy négyemeletes épületben ötvözték a pekingi Ég templomát és a washingtoni Capitoliumot.

Forrás: XINHUA/Xinhua News Agency/Wang Xiao

A hibrid alkotás a jövőben filmekben és tévéműsorokban szerepel majd, de máris sokan látogatták meg.

Forrás: XINHUA/Xinhua News Agency/Wang Xiao

Az eredeitek szebbek

Az Ég temploma, szó szerinti fordításban az Ég Oltára egy taoista épületegyüttes Peking délkeleti részén, Hszüanvu kerületben. A Ming-dinasztia és a Csing-dinasztia uralkodói minden évben ellátogattak ide, hogy egy ceremónia keretében jó termésért imádkozzanak.

Az Ég temploma Pekingben Forrás: Wikipedia

A Capitolium az Egyesült Államok Kongresszusa, a szövetségi kormányzat törvényhozó ágának székhelye. Washingtonban van a Capitolium-dombon, a National Mall nevű nagy park keleti végén. Az amerikai nép és az amerikai törvényhozás szimbóluma.

Az amerikai Capitolium Washingtonban Forrás: Wikipedia

Szavazzon!

Önnek tetszik a hibrid épület?