Teherán fölött járt az Air India Mumbaiból Londonba tartó járata az év utolsó napján 240 utassal a fedélzetén, amikor az utasok között kisebbfajta pánik tört ki. A riadalmat egy kicsi, szőrös állat okozta, amely miatt a Boeing 787 Dreamliner végül visszafordult, és hatórányi repülés után ismét Mumbaiban landolt. 

Patkány! – sikoltotta az egyik utas az Air India AI131-es járatán, amikor a Londonba tartó gép éppen Irán fölött repült. Bár a rágcsálót nem találták meg, a pilóta biztonsági okokból a visszatérés mellett döntött. 

Valószínűleg az étellel együtt kerünek a fedélzetreForrás: Thinkstock

Elrághatják az elektromos vezetékeket

A patkányok valószínűleg az étellel együtt jutnak fel a gépre, és azon kívül, hogy ijesztgetik a repülőközönséget, komoly kockázatot is jelenthetnek, ha elrágják az elektromos vezetékeket.

A gépet Mumbaiban alaposan átvizsgálták és rágcsálóirtást végeztek rajta. Az utasok egy másik géppel jutottak el Londonba 11 órás késéssel. 

Ugyanezen a napon az Air India egy másik gépének egy kutyával gyűlt meg a baja. Egy észak-indiai városban a repülőgépnek azért kellett megszakítania a felszállást, mert egy kóbor kutya szaladt át a kifutópályán. A 171 utast leszállították, a gép végül háromórás késéssel indult el Dubajba.