A gép körülbelül húsz perc repülés után fordult vissza egy figyelmeztető jelzés miatt.

Technikai okok miatt visszafordult a Ryanair Londonból Budapestre tartó járata – jelenti az AirLive.net. A FlightRadar24.com adatai szerint a Boeing 737-8AS típusú gép helyi idő szerint 11.56-kor (magyar idő szerint egy órával később) szállt fel London Stansted repülőteréről.

Képünk illusztrációForrás: Budapest Airport

A repülő 23 ezer láb (7010 méter) magasságnál megszakította az emelkedést, és körülbelül 20 perccel az indulás után visszafordult a La Manche-csatorna felett. A gép rendben leszállt a Stansted repülőtéren 12.52-kor.

A járat útvonalaForrás: Flightradar24.com

A londoni repülőtér indulási információi szerint a járat helyi idő szerint 14.46-kor szállt fel ismét. A Flightradar24.com adatai szerint a járat a tervezett 15.10 helyett végül 17.36-kor érkezett meg a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre.

Figyelmeztető jelzés

Az Origo megkérdezte a Ryanairt a visszafordulás pontos okáról, ezt válaszolták:

„Ez a járat, amely ma (január 8-án) Londonból Budapestre tartott, röviddel a felszállás után visszafordult Stanstedre, amikor a pilótafülkében egy figyelmeztető jelzés egy kisebb technikai problémára utalt. A repülőgép rendben földet ért, és a késés minimalizálása érdekében az utasokat egy helyettesítő repülőgépre szállították át. A Ryanair minden utasától elnézést kér a késésért.”