Meztelenre vetkőztették és megverték a pápuák a turistákat

nyelvek
Vágólapra másolva!
Azt hitték, megeszik őket, de sikerült megszökniük.
Vágólapra másolva!

Egy hátizsákos pár attól tartott, hogy kannibálok eszik meg őket, amikor Pápua Új-Guineában túráztak. A 31 éves brit Matthew Iovane és amerikai barátnője, Michelle Clemens arról számoltak be, hogy túrázásuk közben egy törzs tagjaival találkoztak, akik megkötözték, meztelenre vetkőztették és megverték őket.

Ki lesz ma vacsorára?

Akkor sikerült megszökniük, amikor a bozótvágó késekkel felszerelt csoporttal az őserdőn keresztül meneteltek. Ezután – még mindig meztelenül – egy biztonságos helyre futottak.

közelebb jöttek, majd köröztek körülöttünk. Összetépték a pólómat, hogy azzal kössék be a szememet, és az a szörnyű gondolat járt a fejemben, mi lehetünk a fogás a menüjükön" – idézte Iovane-t a Travel Mole.

Képünk illusztráció, nem a turistákat megtámadó törzs tagjairól készült Forrás: Kisgyörgy Éva

A brit külügyminisztérium szóvivője azt mondta a Telegraphnak, hogy segítséget nyújtanak egy brit állampolgárnak és társának, akik mindketten sérüléseket szenvedtek, és az incidenst követően kórházba szállították őket Port Moresbyben. Abban is segítenek, hogy a Pápua Új-Guinea-i hatóságok megtalálják felelősöket.

Addig minden rendben volt

A pár eredetileg az ország fővárosából, Port Moresbyből indult volna egy 100 kilométeres túrára a Kokoda-útvonalon.

Korábban barátságos falusiakkal találkoztak,

és minden éjjel a szabad ég alatt aludtak. Az incidens a tervezett túra utolsó napján történt.

Pápua Új-Guinea a világ egyik országa, ahol még mindig előfordul a kannibalizmus. A legutóbbi esetet 2012-ben jegyezték fel. Ám ott van például a világ egyik legszínesebb fesztiválja is, a Goroka Sing Sing, amelyről Travellina számolt be az Origo olvasóinak.