Hihetetlen, mi ütött ekkora lyukat az Airbus törzsén

2016.01.20. 06:05

A repülőgép szerencsésen megúszta a leszállást.

Az Air Namibia Airbus A319-100 típusú gépe az angolai Luandából Namíbia fővárosába, Windhoekbe tartott. A leszállásig semmi baj nem volt, akkor azonban egy madárral ütközött a gép, amely jókora lyukat ütött a gép törzsén. A lyuk mellett, amelyről egy utas készített felvételt, vérnyomok és tollak láthatók – írja az Airline.ee. A gép rendben földet ért.

Az Air Namibia szóvivője a Namibian lapnak elmondta, hogy a repülőnek egy „nagy madár” csapódott a leszálláskor. A becsapódás nyomán a törzs egyik alsó panelje megsérült. A szóvivő szerint az ilyen ütközések elő szoktak fordulni a repülőgépek le- és felszállásakor, dea pilóták fel vannak készítve az ilyen helyzetekre.

Az eset még múlt csütörtökön történt, de most számolt be róla a sajtó. Azóta már szakemberek utaztak Windhoekbe Dél-Afrikából, hogy megjavítsák a repülőgépet.

Ritka az ilyen nagy kár

Bár madárral valóban viszonylag gyakran ütköznek repülőgépek, az azonban ritka, hogy ilyen komoly sérülést okozzanak.Általában az szokott problémát jelenteni, amikor a hajtóműbe kerülnek.A US Airways pilótájának például azért kellett a Hudson folyón kényszerleszállást végrehajtania 2009-ben New Yorkban, mert mindkét hajtóművébe madár repült a felszállás után.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK