Bedobja a törölközőt az Air Malta

2016.01.25. 10:52

A Wizz Air mégsem örülhet, mert márciustól a Ryanair is rárepül Máltára.

Néhány nappal a TAP portugál légitársaság bejelentése után újabb hagyományos üzleti modellel működő cég döntött úgy, hogy nem éri meg neki Budapestre járatot üzemeltetni. Az Air Malta a nyári időszakban repült volna La Valettától a magyar fővárosba, ám a tervezett heti két járatot már törölte a foglalási rendszeréből. Az AIRportal.hu információi szerint az érvényes jeggyel rendelkező utasokat már értesítették, hogy jegyüket más járatokra foglalták át.

Képünk illusztrációForrás: Flickr/Curimedia | P H O T O G R A P H Y

A légitársaság hivatalos közleményt még nem adott ki, de az Air Malta magyarországi képviseletét ellátó Tensi Aviation Kft. a repülési szakportál kérdésére megerősítette a hírt. Míg a TAP esetében nem a Wizz Air támasztotta versennyel, hanem egy tulajdonosváltással összefüggő stratégiai döntéssel indokolták a lisszaboni járat megszüntetését, addig az Air Malta lépésének hátterében minden bizonnyal a fokozódó verseny állhat.

Beszáll a Ryanair is

Az útvonalat jelenleg a Wizz Air repüli heti két járattal, ami áprilistól heti háromra bővül. A magyar kötődésű diszkonttársaság mégsem örülhet felhőtlenül az Air Malta döntésének, mert március 19-től a Ryanair is járatot indít oda, mégpedig heti kettőt. Utóbbi ráadásul kedvezőbb árakat kínál: jelenleg 10-15 ezer forint között sok jegyet lehet találni egy irányba az ír fapadosnál, míg a Wizz Airnél inkább a 20 ezer forint feletti árak a jellemzők. Ráadásul a Ryanairnél nagyobb kézipoggyászt lehet felvinni ingyen a fedélzetre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK