Három légiutas-kísérőt kellett leszállítani a Delta Airlines járatáról Salt Lake Cityben.

Az nem ritka, hogy egy utasszállító gép pilótájának egy rendbontó utas miatt kell megszakítania az útját, olyanról viszont még nem hallottunk, hogy a személyzet elfogadhatatlan viselkedése miatt kellett ezt megtennie. A Delta Airlines múlt pénteki járatán ez történt. 

Képünk illusztrációForrás: Flickr/Aero Icarus

A Boeing 757-200 típusú gép Los Angelesből Minneapolisba tartott. A repülő Salt Lake Citytől 333 kilométerre járt 37 ezer láb (11 278 méter) magasságban járt, amikor a kapitány váratlanul Salt Lake City felé vette az irányt, és közölte a toronnyal, hogy szeretne megválni a légiutas-kísérőitől. Negyven perccel később a gép rendben leszállt.

Eldurvult a vita

Egy utas beszámolója szerint a személyzet három tagját „rossz viselkedés miatt” leszállították a repülőről, amely 80 percet várakozott a földön, és 75 perces késéssel érkezett Minneapolisba – írja az Aviation Herald. Hogy pontosan milyen magatartást kifogásolt a kapitány, arról nincs információ, de egy fórumon az egyik hozzászóló szerint egy vita eszkalálódott a stewardessek között.

A járat útvonalaForrás: Flightradar24.com

A légitársaság levélben kért elnézést az érintettektől: „...csapatunk néhány tagja nem a legjobb viselkedését mutatta. Azt várjuk el a személyzettől, hogy mindig udvarias és professzionális legyen, és amit önök tapasztaltak, az messze volt ettől.”