Ide-oda dobálta a repülőgépet a viharos szél

dublin oldalszél leszállás
Vágólapra másolva!
Egy utas videóra vette az átstartolást a dublini repülőtéren.
Vágólapra másolva!

Az Origo utazás rovatában sok olyan videót közöltünk már, amelyeken a leszállásra készülő repülőt ide-oda dobálja az erős oldalszél. A pilóták az ilyen helyzetekre fel vannak készítve, és általában sikeresen leteszik a gépet, némely esetben viszont az átstartolás mellett döntenek.

Jonas Dublinig elért

Az utasoknak ugyanakkor igen kellemetlen perceket szereznek az ilyen leszállások, amit az alábbi videó is jól érzékeltet. A felvételt egy utas rögzítette, aki egy Dublinba leszállni készülő gépen ült. A repülőt az Egyesült Államokban több mint két tucat áldozatot szedő Jonas vihar okozta szél ide-oda dobálta, végül a pilóta átstartolt.

„Amint közeledtünk a földhöz, a széllökések egyre erősebbek voltak" – mesélt a leszállásról a videót készítő Howard Godolphin az Irish Independentnek. „Kinéztem a szárnyra, le és fel járt. A repülő is balról jobbra ment. Néhány ember nagy rémült volt.

Az emberek nagyon, nagyon idegesek voltak" – idézte fel emlékeit.

Godolphin beszámolt arról is, hogy az utasokat felkészítették a rázós leszállásra. Amikor a pilóta másodjára letette a repülőt, az utasok megtapsolták őt, de az is elég félelmetes volt a férfi szerint.

Szavazzon!

Ön szerint is félelmetes volt az átstartolás?