Látványos panorámaképek a levegőből, amelyek között ide-oda ugrálhat.

Tavaly augusztusban közöltünk egy írást arról az izgalmas projektről, amelyet Prech Márton készített a magyarok körében is népszerű szigeten, Kefalónián. Olyan légi panorámafotókról van szó, amelyeket körülbelül 100 méter magasságban rögzített egy multikopter segítségével. Most hasonló készült Komárom-Esztergom megyéről.

Forogjon és ugráljon!

Az egyes helyeken az alsó nyilakkal vagy az egérrel lehet forogni, illetve a + és – jelekkel, valamint szintén az egérrel lehet ránagyítani a részletekre. A helyek között pedig komplett virtuális túrát lehet tenni a panorámaképen látható nyilakra kattintva.

Kattintson a képre a panorámafotókért!Forrás: Prech Márton

A panorámaképek fele most, a másik fele pedig tavaly télen készült hobbiból – avatott be a részletekbe Prech Márton. Ha szép, szélcsendes idő volt, megcsináltam 2-3 helyszínt" – tette hozzá a filmkészítéssel foglalkozó szakember, aki elárult még egy műhelytitkot: a hangulatot feldobó hóesést a panorámaképeket virtuális túrává varázsló Krpano program csinálja.

Virtuális valóság

Giroszkóppal rendelkező táblagép használata esetén hozzá sem kell érnünk a képernyőhöz, hiszen a készüléket forgatva is körülnézhetünk. Giroszkópos mobiltelefont használva pedig a vezérlősávon megjelenik egy új gomb, mellyel a telefont virtuálisvalóság (VR)-sisakba helyezve, még inkább a helyszínen érezhetjük magunkat, hisz a fejmozgásunkkal tudjuk az irányt változtatni, és így nézhetünk körbe a magasból, mintha lebegnénk.