Az orosz turisták vészcsúszdákon hagyták el az utasszállítót, amelynek kigyulladt az egyik hajtóműve.

Az Orenair légitársaság Boeing 777-200 típusú gépe helyi idő szerint szerda este 17.47-kor (magyar idő szerint 23.47-kor) szállt fel a Dominikai Köztársaság népszerű üdülőhelyéről, Punta Canáról 351 utassal a fedélzetén. Az úti célja Moszkva volt, ám az egyik utas elbeszélése szerint körülbelül 15 perccel a felszállás után az egyik hajtómű kigyulladt.

Visszafordult az utasszállító

A pilóták a visszafordulás mellett döntöttek. A Listin Diaro című dominikai lap beszámolója szerint a repülő közel két órát töltött a levegőben, amíg kiengedte az üzemanyagát. A Flightradar24.com adatai szerint azonban csak körülbelül 38 perc telt el a felszállás és a földet érés között.

A járat útvonalaForrás: Flightradar24.com

A repülő mindenesetre rendben leszállt Punta Cana repülőterén, ahol már várták a készenléti egységek. Sérülés nem történt, de az utasok a vészcsúszdákon hagyták el a fedélzetet. Az alábbi videón látszik, amint megkezdik a kiszállást.

Az orosz turistákat Bavaro település egyik szállodájába szállították, ahol azt megelőzően nyaraltak. Várhatóan az Orenair egyik másik géppel utaznak majd haza csütörtökön.