Álomhelyen álomfizetés csak fiataloknak

2016.02.21. 11:06

Megvan a dátum a speciális új-zélandi vízum igénylésére. Érdemes sietni, mert gyorsan elfogyhatnak a helyek.

Nyilvánossá vált az Új-Zéland által kínált Working Holiday vízum idei jelentkezési dátuma – írja az olcsó utazásokkal foglalkozó Mindenkiutazhat.hu. A 18 és 35 év közötti fiatalok 2016. április 20-tól jelentkezhetnek a speciális vízumra, amellyel egy évig dolgozhatnak és utazhatnak ebben a lenyűgöző országban.

Gyorsan elkapkodják

Akit érdekel a lehetőség, annak érdemes április 20-án magyar idő szerint 0 órakor a számítógép előtt ülnie, mert idén minden valószínűség szerint percek alatt elfogy a százfős kvóta. A jelentkezéseket ugyanis online lehet benyújtani, és az érkezési sorrend dönt. A részletes feltételekről itt tájékozódhat.

A Földet körbebicikliző magyar pár is egy új-zélandi szőlőültetvényen keresett pénzt az út folytatásáhozForrás: Harkányi Árpád

Magyarország és Új-Zéland között 2013 óta él egy kétoldalú megállapodás, amelynek értelmében évente száz magyar és új-zélandi fiatal dolgozhat és utazhat egy évig a partnerországban. Az első évben még augusztus elejéig voltak üres helyek, a másodikban fél óra telt meg a kvóta, tavaly pedig már csak tíz perc kellett ehhez – emlékeztet a Mindenkiutazhat.hu.

Magas bérek és árak

Új-Zéland a természetjárók Mekkája, csodálatos, érintetlen természeti környezettel. A magyar bérszinthez képest a fizetések is magasak, hiszen a minimálbér 15 új-zélandi dollár (2800 forint) körül van óránként. Hozzá kell tenni azonban, hogy a megélhetés sokkal drágább, mint Magyarországon, az oda szóló repülőjegy sem olcsó, a munka pedig nem mindig könnyű. Ezzel együtt a vízum kitűnő lehetőség annak, akik szeretnék felfedezni ezt a távoli országot.

Hihetetlen táj a Ngauruhoe vulkán környékén: a rézvegyületek kékre és zöldre festették a tavakatForrás: Szilágyi Péter

Akit érdekel az új-zélandi munkavállalás, annak érdemes elolvasnia a témában korábban megjelent személyes beszámolóinkat is, például itt és itt írtunk róla, az új-zélandi stoppolási lehetőségekről itt olvashat, itt pedig egy ottani vulkántúráról.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK