Ezért fordult vissza Románia felett a Wizz Air gépe

2016.03.01. 12:51

Pedig már közelebb járt a célállomásához, mint Budapesthez.

Amint arról az Origo is beszámolt, szombaton a Wizz Air Marosvásárhelyre tartó gépe visszafordult Budapestre. A Flightradar24.com adatai szerint a pilóta 25 perccel a felszállás után fordította vissza a repülőt 27 ezer láb (8230 méter) magasságban. A gép ekkor már bőven Románia felett járt, közelebb a célpontjához, mint az indulási helyéhez. A repülő körülbelül egy órával a felszállás után rendben leszállt Budapesten.

A járat útvonalaForrás: Flightradar24.com

A Wizz Air akkor annyit közölt a visszatérés okáról, hogy a felszállást követően hibát jelzett egy műszer a pilótafülkében, és repülőgép elővigyázatosságból tért vissza a budapesti repülőtérre. A légitársaság hétfőn az Aviation Heraldnak azt is elárulta, hogy az orrfutómű meghibásodása miatt kellett visszatérni.

Letérés nagy sebességgel

Az Airbus A320-200 típusú gép pilótája a 31R futópályára kért leszállási engedélyt, amelyről nagy sebesség mellett is le lehet térni – írja a lap. Az adott időpontban a 13L/13R futópályák voltak használatban.

Képünk illusztrációForrás: Wizz Air/Földházi Árpád

A légitársaság azt is közölte, hogy az utasok frissítő italokat kaptak, és egy másik gép vitte el őket Marosvásárhelyre, ahová 4,5 óra késéssel érkeztek meg. A meghibásodott repülő 16 órán keresztül volt földön, és másnap reggel állt szolgálatba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK