Megtartja járatát a Ryanair Gran Canariára

2016.03.03. 11:02

Malaga és Billund is marad a téli menetrendben.

Télen is repülni fog a dániai Billundba, valamint a spanyolországi Malagára és Gran Canariára a Ryanair – ez volt a legfontosabb üzenete az ír fapados légitársaság csütörtöki budapesti sajtótájékoztatójának. Új útvonalként csak a már korábban bejelentett berlini és nürnbergi napi járatot ismételte el a Ryanair képviselője; mindkét helyre ősztől repülnek majd. A cég ezen felül növeli járatai számát Brüsszelbe és Rómába, mindkét városba heti hétről kilencre.

A Ryanair megújult egyenruháiForrás: Ryanair

Folyik a spanyol verseny

A Ryanair tavaly novemberben jelentette be, hogy 2016 áprilisától Gran Canariára repül, noha korábban nem vállalt be hosszabb járatokat egzotikus célpontokra Budapestről. A Wizz Air tavaly október 30-tól indította be a Kanári-szigetekre, de ők Tenerifére repülnek hetente kétszer. A Wizz Air esetében a kedvező nyitóárak gyorsan eltűntek, és ma jóval drágábban kínálják a jegyeket oda, mint a Ryanair, ráadásul utóbbinál egy nagy kézipoggyász is benne van az árban.

A Las Canteras strand Las PalmasbanForrás: Gaál Csaba

Malagát is idén vette fel a nyári menetrendjébe a Ryanair, noha a Wizz Air már repült oda. Úgy tűnik, ez az útvonal bejött az ír cégnek, mert szintén megtartja a téli menetrendjében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK